Βασιλιάς ο Ναδάλ!

http://pinnokio.gr/Uploads/Articles/BASILIAS-O-NADAL/ArticleImage_28971-jpg.xpng?p=28971&w=330Σε έναν τελικό που κράτησε δύο μέρες...
ο Ναδάλ επικράτησε του Τζόκοβιτς με 3-1 σετ (6-4, 6-3, 2-6, 7-5) και έγινε πρώτος σε κατακτήσεις Ρολάν Γκαρός στην ιστορία του θεσμού (7).Αφού μετά την βροχή που διέκοψε το παιχνίδι την Κυριακή, ο Ισπανός μπήκε πολύ δυνατά και τελείωσε αυτό που είχε αρχίσει πριν την βροχή...


Ο «Βασιλιάς στο χώμα» έφτασε τα 11 νικηφόρα γκραντ σλαμ και αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση όλων των εποχών, πίσω από τους Φέντερερ (16), Σάμπρας (14) και Έμερσον (12).


Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Ράφα Ναδάλ την Κυριακή μπήκε πολύ δυνατά, πήρε το πρώτο σετ 6-4 από τον αντίπαλό του σε 58 λεπτά. Σετ, που είχε πολλά μπρέικ, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο, πως πρόκειται για δύο ισοδύναμους τενίστες.


Στο δεύτερο σετ, ο Ισπανός με την ψυχολογία από το πρώτο, σέρβιρε πιο δυνατά και έτρεχε τον Σέρβο, ενώ του έκανε και δύο μπρέικ, νικώντας 6-3 στα γκέιμ σε 56 λεπτά.


Στο τρίτο σετ ο Τζόκοβιτς αντέδρασε. Με τεχνικό… σφυροκόπημα, τελείωσε τον Ναδάλ σε 45 λεπτά με 6-2 γκέιμς. Σημείο, που τον "ανέβασε" ψυχολογικά αφού πολλές φορές έχει μετατρέψει το 2-0 σε 2-3 ο "Τζόκο".


Στο τέταρτο σετ, ο Σέρβος μπήκε και πάλι δυνατά δείχνοντας πως συνήλθε για τα καλά. Κάνοντας αμέσως μπρέικ στον αντίπαλό του, προηγήθηκε με 2-1 αλλά εκεί, δυστυχώς για το μομέντουμ του Τζόκοβιτς, έπιασε βροχή. Η οποία, δεν σταμάτησε ποτέ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να συνεχιστεί την Δευτέρα. Ο Ναδάλ την... γλίτωσε και την Δευτέρα πια, μπήκε ξεκούραστος και χωρίς βαριά ψυχολογία.


Και έκανε το μπρέικ με την μία. Κατόπιν, το παιχνίδι πήγαινε γκειμ-γκειμ μέχρι το 12ο, στο οποίο ο Ισπανός έκανε ξανά μπρέικ στον Τζόκοβιτς (7-5 σε 70 λεπτά), κερδίζοντας το έβδομο Ρολάν Γκαρός της ζωής του ξεπερνώντας τον Μπγιορν Μποργκ που είχε έξι και φτάνοντας στην κορυφή των κατακτήσεων των γαλλικών τουρνουά όλων των εποχών. Ο Ναδάλ έχει 52-1 νίκες στο "χώμα" και είναι μακράν ο πιο πετυχημένος αθλητής στο συγκεκριμένο τουρνουά.


Άλλο αξιοσημείωτο, μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως ο προηγούμενος τελικός του Ρολάν Γκαρός που διεκόπη και συνεχίστηκε δεύτερη μέρα, είχε να διεξαχθεί από το 1973. Τότε, που η βροχή στο Παρίσι σταμάτησε το παιχνίδι του Ίλιε Ναστάζε (Ρουμανία) και του Νίκολα Πίλιτς (Γιουγκοσλαβία) και τελείωσαν κι αυτοί Δευτέρα… 

sport-fm.gr