ΓΣΕΒΕΕ: Κλειστά καταστήματα στις 18 Οκτωβρίου

ΓΣΕΒΕΕ: Κλειστά καταστήματα στις 18 Οκτωβρίου
Στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, θα ...
συμμετέχει και  η Γενική Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, η οποία καλεί όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους και να δώσουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
 


Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της: «Η δραστική μείωση εισοδημάτων, η παράλογη υπερφορολόγηση, η μεγάλη πτώση της ζήτησης καταστρέφει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Υποβαθμίζεται έτσι και η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας.
Φτωχοποιείται η χώρα και περιθωριοποιείται στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον. Ιδιαίτερα κοινωνικά επικίνδυνες είναι και οι συνέπειες από την υποβάθμιση του ασφαλιστικού και υγειονομικού συστήματος και των δικτύων κοινωνικής προστασίας ενώ είναι παντελής η έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων και η ελπίδα προοπτικής. Αποτρέπεται έτσι και κάθε σκέψη για επένδυση ενώ διογκώνεται η ανεργία. Η χώρα οπισθοδρομεί επικίνδυνα».
Η ΓΣΕΒΕΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει «κόψει» και κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τους παραγωγικούς φορείς και ιδιαίτερα ανησυχητική χαρακτηρίζει τη διολίσθηση και σε θέματα που άπτονται της δημοκρατικής λειτουργίας της πολιτείας και των θεσμών.

tsantiri.gr