Σάντουιτς που κάνει 1.300 ευρώ και θέλει 6 μήνες για να φτιαχτεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο: Δείτε το σάντουιτς που κάνει 1.300 ευρώ και θέλει 6 μήνες για να φτιαχτείΑν σας ζητούσαν να φτιάξετε ένα απλό σάντουιτς από την αρχή, δημιουργώντας εσείς οι ίδιοι τα υλικά, τότε θα σας έπαιρνε 6 μήνες για να το ετοιμάσετε και το κόστος του θα ξεπερνούσε τα 1.300 ευρώ

Όχι δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας. Αλλά είναι ένα ακόμα επεισόδιο από τον γνωστό στο Youtube Andy George, ο οποίος έχει μια σειρά μικρών βίντεο που ονομάζεται «Πώς να φτιάξετε οτιδήποτε». Και δείχνει με ποιά μέσα μπορεί κάποιος να φτιάξει οτιδήποτε ξεκινώντας από το μηδέν.

Στην περίπτωση του σάντουιτς, τα πράγματα πήραν μια ενδιαφέρουσα τροπή. Γιατί αυτότο τόσο συνηθισμένο αντικείμενο της καθημερινής διατροφής του ανθρώπου, απαιτεί μία τεράστια προσπάθεια και αρκετό χρόνο για την κατασκευή του. Μαζί και δεκάδες πόρους (οικονομικούς και όχι μόνο) που δεν πάει ο νους μας.

Η «περιπέτεια» της κατασκευής ενός σάντουιτς από το μηδέν, ξεκίνησε από την δημιουργία ενός κήπου για τα φυτά που θα περιείχε ο κήπος του, όπως το αγγούρι, η τομάτα και το μαρούλι Στο βίντεο βλέπουμε επίσης την ανάμιξή του στο άρμεγμα μιας αγελάδας (για την παραγωγή του τυριού) αλλά και στην σφαγή ενός κοτόπουλου για την κατασκευή του ζαμπόν.

Όπως φαίνεται στο βίντεο η εμμονή στην λεπτομέρεια είναι εξαντλητική, αφού ακόμα και το αλάτι που χρησιμοποιείται είναι κατασκευασμένο από τον 28χρονο Andy, για το οποίο έχει ταξιδέψει έως την θάλασσα για να μαζέψει θαλασσινό νερό το οποίο στην συνέχεια το βράζει και συλλέγει το ελάχιστο αλάτι που χρειάζεται το σάντουιτς.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα είχε και μπλεξίματα με την ασφάλεια του αεροδρομίου, καθώς κανείς δεν μπορούσε να αναγνωρίσει την λευκή σκόνη που είχε μαζί του και μετά από πολλές δυσκολίες κατάφερε να τους εξηγήσει ποιός ήταν και τι ακριβώς έκανε.

Στους μήνες που περνάνε, ο Andy κατασκευάζει μόνος του τυρί, ακολουθεί όλη την διαδικασία για την κατασκευή του ψωμιού (από το στάρι έως το ψήσιμο) και μεταξύ άλλων κάνει και άνω κάτω το διαμέρισμά του. Το time lapse βίντεο είναι πραγματικά απολαυστικό. Δείχνοντας πόσο πολύ μπορεί να κοστίζει σε χρόνο και χρήμα ένα τόσο καθημερινό προϊόν. Και μαζί πόσο έξυπνες μπορούν να είναι μερικές ιδέες που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από το Ίντερνετ.

Ετικέτες ,