Σκηνές χάους από την σφοδρή νεροποντή – Αποκλεισμένοι δρόμοι - Χωρίς ρεύμα Κεφαλονιά και Ιθάκη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει στην Κεφαλονιά, η σφοδρότατη καταιγίδα που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες το νησί.


Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής – Μαρία Κουρκουμέλη

Οι εικόνες που συναντήσαμε στους δρόμους είναι πρωτόγνωρες, με τους δρόμους να έχουν πλημμυρίσει, τα αυτοκίνητα ακινητοποιηθεί, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απάντηση υδάτων από αυλές και σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν προβλήματα στις περισσότερες περιοχές του νησιού με τις κατολισθήσεις να έχουν κλείσει αρκετούς δρόμους.

Στην Πύλαρο, η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ πολλά προβλήματα υπάρχουν στον Καραβόμυλο, στον Κούταβο, στα Χελμάτα, ενώ κλειστή στη διέλευση οχημάτων όπως μάθαμε είναι και η Κρανιά.

Χωρίς ρεύμα Κεφαλονιά και Ιθάκη

Την κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο η διακοπή ρεύματος που έχει από τις 3 περίπου το απόγευμα τόσο η Κεφαλονιά και η Ιθάκη. Από ό,τι ενημερωθήκαμε η βλάβη προέρχεται από το Εθνικό Δίκτυο και δεν υπάρχει ακόμα ένδειξη για το πότε θα αποκατασταθεί.

Επικοινωνήσαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος μας ενημέρωσε πως «γίνονται τα αδύνατα, δυνατά να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και πρώτα απ’ όλα για να μην κινδυνέψουν ζωές και να μην χαθούν περιουσίες.

Είναι τόσα πολλά τα μέτωπα που έχουν πρόβλημα που και 100 μηχανήματα περισσότερα να είχαμε δεν θα μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε εύκολα».

Καλό θα είναι να μην μετακινήστε στους δρόμους, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος...

Τo inkefalonia.gr θα σας ενημερώνει συνεχώς...

Παρακάτω βίντεο και εικόνες...
Οι παρακάτω εικόνες είναι απο τα Σπήλια

Πηγή:inkefalonia.gr

Ετικέτες ,