Υπόθεση Φλαμπουράρη: Τι συμβαίνει τελικά με τον αστυνομικό που υπέγραψε το συμφωνητικό

Υπόθεση Φλαμπουράρη: Τι συμβαίνει τελικά με τον αστυνομικό που υπέγραψε το συμφωνητικόΗ υπόθεση Φλαμπουράρη με την εμπλοκή του στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, που ανέλαβε έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, φαίνεται πως έχει ακόμα πολλά επεισόδια.


Ο πρώην υπουργός παρουσίασε ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας επικυρωμένο από υπαξιωματικό της Αστυνομίας, ωστόσο σήμερα στη στήλη του «Βηματοδότη» στο σάιτ tovima.gr αναφέρεται μία σημαντική λεπτομέρεια στην ημερομηνία που έχει το έγγραφο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «ο εν λόγω αξιωματικός της Αστυνομίας την ημέρα που υπέγραψε το ιδιωτικό συμφωνητικό βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στη... Φλώρινα. Συνεπώς, πώς εμφανίζεται να είναι στη ΓΑΔΑ και να υπογράφει τη στιγμή που το φύλλο πορείας του και η υπηρεσιακή του κατάσταση μαρτυρούν ότι βρισκόταν στη Φλώρινα; Αυτά και άλλα πιπεράτα αναφέρονται σε εμπιστευτικό έγγραφο της ΝΔ, έπειτα από έρευνα που έκαναν τα στελέχη της και θέτουν το ερώτημα αν είναι νόμιμη ή όχι η υπογραφή του εν λόγω αστυνομικού».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι μεταβίβασε τις μετοχές που κατείχε στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό στον στενό συνεργάτη του Γιάννη Κοτταρίδη, δίχως όμως ακόμα να έχει απαντηθεί το αν έχει κατατεθεί στην εφορία η πράξη αυτή (άρα και να έχει τεθεί σε ισχύ η μεταβίβαση), αλλά και ταυτόχρονα ανέφερε πως ως αντιπρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. στη δική του θέση τοποθέτησε τον γιο του, Μιχάλη Φλαμπουράρη-Ρετσίνα.

Ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις ξεσήκωσε το πού υπεγράφη το ιδιωτικό συμφωνητικό. Η διαδικασία έγινε στο αρχηγείο της Αστυνομίας, με τη ΝΔ να απαντάει άμεσα και να υποστηρίζει πως «η υπόθεση δεν είναι μόνο περίεργη, αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος».

Τι αναφέρει ο «Βηματοδότης»
Το πλήρες κείμενο του «Βηματοδότη»: «Σας έχω φρέσκα νέα για την υπόθεση Φλαμπουράρη. Ποιος είναι ο αξιωματικός της Αστυνομίας ο οποίος υπέγραψε μέσα στη ΓΑΔΑ το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας του Αλέκου Φλαμπουράρη (φωτογραφία); Η απάντηση είναι εύκολη, αφού ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπογράφει με το όνομά του και με τον βαθμό του, πλην όμως υπάρχει μια μικρολεπτομέρεια. Ο εν λόγω αξιωματικός της Αστυνομίας την ημέρα που υπέγραψε το ιδιωτικό συμφωνητικό βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στη... Φλώρινα. Συνεπώς, πώς εμφανίζεται να είναι στη ΓΑΔΑ και να υπογράφει τη στιγμή που το φύλλο πορείας του και η υπηρεσιακή του κατάσταση μαρτυρούν ότι βρισκόταν στην Φλώρινα; Αυτά και άλλα πιπεράτα αναφέρονται σε εμπιστευτικό έγγραφο της ΝΔ έπειτα από έρευνα που έκαναν τα στελέχη της και θέτουν το ερώτημα αν είναι νόμιμη ή όχι η υπογραφή του εν λόγω αστυνομικού. Αλλωστε για τη ΝΔ, μαθαίνω, η "υπόθεση Φλαμπουράρη" βρίσκεται σε απόλυτη προτεραιότητα αποδόμησης του ισχυρού πλεονεκτήματος που είχε ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στην καταπολέμηση της διαφθοράς. "Εχουμε στρέψει τα βέλη μας στον πιο στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα. Θα καταστρέψουμε οποιοδήποτε επιχείρημα είχε ως τώρα περί πάλης για τα συμφέροντα και τη διαφθορά" μου έλεγαν τα γαλάζια στελέχη. Ανέφεραν ακόμη ότι από τη Δευτέρα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, άλλος ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπαίνει στο στόχαστρο για υπόθεση φοροδιαφυγής. Και κάτι ακόμη: μαθαίνω ότι την Τετάρτη γαλάζιοι ορκωτοί λογιστές έκαναν φύλλο και φτερό τα αρχεία της ICAP για να δουν πόσα ήταν τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας Φλαμπουράρη και πόσο τζίρο εμφάνισε».

Το έγγραφο με την υπογραφή του αστυνομικού
Τσίπρας για Φλαμπουράρη: Ο κόσμος δεν είναι χαζός, αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ

«Θα γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η ιστορία», είπε για την υπόθεση Φλαμπουράρη ο Αλέξης Τσίπρας σε συνένετυεξή του στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη. Μάλιστα, τόνισε ότι «ο κόσμος δεν είναι χαζός, είναι εμφανές ότι αυτό είναι κατασκευασμένο».

«Κατηγορείται ότι πήρε μια σύμβαση για την εταιρεία του πριν γίνει βουλευτής», είπε ο κ. Τσίπρας, που στη συνέχεια τόνισε ότι η Περιφέρεια που ανέθεσε το έργο διοικείται από στελέχη της ΝΔ.Πηγή: iefimerida.gr

Ετικέτες , ,