Μπείτε στο σπίτι που ΔΕΝ έχει τοίχους!

Μπειτε στο σπιτι που ΔΕΝ εχει τοιχους! Η νεα ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ταση στην αρχιτεκτονικη!! (PHOTOS)Σε ένα ανατρεπτικό πρότζεκτ με στόχο αφενός την εκμετάλλευση όλων των επιφανειών του οικήματος και αφετέρου την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του ιδιοκτήτη, προχώρησαν Ιάπωνες αρχιτέκτονες.


Οι προδιαγραφές της οικίας που κτίστηκε το 1964 στην περιοχή Toyosaki, σαφέστατα δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες μιας σύγχρονης οικογένειας. Ετσι, η ομάδα Matsumura Ikki Architects προχώρησε το πλάνο της ονόματι Retoyosaki.

Με στόχο να εξοικονομηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι χώροι στην επιφάνεια των 64 τ.μ., οι αρχιτέκτονες γκρέμισαν τους εσωτερικούς τοίχους κρατώντας μόνο τους εξωτερικούς και εκείνους που θα μπορούσαν να κρατήσουν τις δύο μοναδικές εντός του σπιτιού πόρτες (εκτός από την εξώπορτα). Ετσι, πόρτες διαθέτουν μόνο το μπάνιο και το WC της οικίας, ενώ όλοι οι υπόλοιποι χώροι χωρίζονται με κουρτίνες μέσω των οποίων οι ιδιοκτήτες διαμορφώνουν τον χώρο ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες τους.πηγή: iefimerida.gr

Ετικέτες ,