Αγωνία για τον αστυνομικό που πυροβολήθηκε - Πως έφτασε ο δράστης σ΄αυτό το σημείο

Τοξικομανής είναι πιθανότατα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης του αιματηρού οικογενειακού επεισοδίου που σημειώθηκε αργά χθες το απόγευμα στην οδό...
Στρωμνίτσης στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης και η αδερφή του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ενώ ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο 424.

Οι γιατροί κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τους τρεις τραυματίες και χαρακτηρίζουν κρίσιμες τις επόμενες ώρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός, που έχει δίπλα του στενούς του συγγενείς έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Το χρονικό της αιματηρής ομηρίας
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 19.00 στο σπίτι της οικογένειας που βρίσκεται στην οδό Στρωμνίτσης 6 στην περιοχή της Ανάληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σύζυγος της γυναίκας έφυγε κάποια στιγμή, αλλά έφτασε στο σπίτι οπλισμένος ο αδερφός της.
Τα πράγματα ξέφυγαν μπροστά στα μικρά παιδιά της.

Αδερφός και αδερφή αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και κάποια στιγμή πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι την αδερφή του, με το περίστροφο που κρατούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τότε τηλεφώνησε στην αστυνομία η μητέρα του δράστη που βρισκόταν στο σπίτι. Κρύφτηκε σε δωμάτιο και είπε στους αστυνομικούς πως ο γιος της, την κακομεταχειρίζεται και πως είναι ικανός για φόνο!

Όταν ο δράστης είδε το περιπολικό να σταματάει βγήκε στο παράθυρο με το όπλο που κρατούσε και ταμπουρώθηκε στο σπίτι. Οι αστυνομικοί άρχισαν να ανεβαίνουν τη σκάλα της πολυκατοικίας και όταν άκουσαν νέους πυροβολισμούς από το σπίτι πήραν την απόφαση να κατέβουν και να ζητήσουν ενισχύσεις.

Ο άτυχος αστυνομικός όμως δεν πρόλαβε. Ο δράστης άνοιξε την πόρτα και τον πυροβόλησε στην πλάτη και τα πόδια. Πριν ο δράστης προλάβει να κλείσει την πόρτα, η αδερφή του άρχισε να τρέχει στις σκάλες αιμόφυρτη...

Λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι. Μόλις ο δράστης τους είδε έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε.

Στο σημείο είχε φτάσει νωρίτερα και ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας με στόχο να πείσει τον δράστη να παραδοθεί. Επειδή όμως πυροβόλησε με το όπλο που κρατούσε, οι αστυνομικοί πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην εισβολή για να προλάβουν τα ακόμα χειρότερα...