Σκληρές εικόνες: Φιλόζωοι ακτιβιστές σημαδεύτηκαν με πυρωμένο σίδερο στο Σύνταγμα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκληρές εικόνες: Φιλόζωοι ακτιβιστές σημαδεύτηκαν με πυρωμένο σίδερο στο Σύνταγμα!Ξάπλωσαν στη μέση της πλατείας Συντάγματος και σημάδεψαν τον αριθμό 269 στο σώμα τους


Με έναν ιδιαίτερα επίπονο τρόπο αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματα των ζωών δύο ακτιβιστές οι οποίοι το περασμένο Σάββατο ξάπλωσαν στη μέση της πλατείας Συντάγματος και σημάδεψαν με πυρωμένο σίδερο τον αριθμό 269 στο σώμα τους.

Τα δύο μέλη του «269life Greece» αποφάσισαν, στο πλαίσιο της δράσης «Σεβάσου τη Ζωή-Respect Life», να εκφράσουν με την κίνηση αυτή την αλληλεγγύη τους στα ζώα αλλά και να υπενθυμίσουν στον κόσμο τα δεινά που βιώνουν στα χέρια των ανθρώπων, όπως οι ίδιοι χαρακτηριστικά αναφέρουν στη σελίδα τους στο facebook.

Ωστόσο, το βίντεο από τη διαμαρτυρία τους -το οποίο ανάρτησαν στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης- δεν προκάλεσε μόνο σοκ σε όσους το παρακολούθησαν, αλλά και έντονες αντιδράσεις, αφού πολλοί ήταν οι πολίτες που εξέφρασαν την αντίθεσή τους με αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας.

Σχολιάζοντας, πάντως, το βίντεo που ανέβασε» στο facebook και στο YouTube η ομάδα «269life Greece» αναφέρει : «Πρέπει να χαράξουμε το σύμβολο 269 στη συλλογική συνείδηση. Είναι ένα σύμβολο εύκολο να μοιραστεί και να αναπαραχθεί, το οποίο μας επιτρέπει να διαδώσουμε ένα ριζοσπαστικό μήνυμα χωρίς να βασιζόμαστε αποκλειστικά στα μεροληπτικά μέσα ενημέρωσης. Έχοντας έλεγχο επί του μηνύματός μας, μπορούμε να διαδώσουμε το σύμβολο του 269 με όλο και πιο τολμηρούς και δημιουργικούς τρόπους».

«Είναι καιρός να φέρουμε τον αγώνα στους δρόμους, ήρθε η ώρα η θέση μας να ξεκαθαριστεί», τονίζει το κίνημα και καλεί τους πολίτες να γίνουν χορτοφάγοι. Σημειώνεται πως το κίνημα 269life άρχισε να δραστηριοποιείται τον Φεβρουάριο του 2014 στην Αθήνα, «από άτομα τα οποία διακατέχονται από το όραμα της ολικής απελευθέρωσης των ζώων».

Ετικέτες , , ,