ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ!

Μολυβιάτης: "Μάλλον αποχαιρετώ για τελευταία φορά το προσωπικό του ΥΠΕΞ" - Κεντρική ΕικόναΑπηύθηνε ευχαριστίες προς το προσωπικό του ΥΠΕΞ για την προσφορά τους προς την Πατρίδα


Με φιλικές εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η σύντομη τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων στο Υπουργείο Εξωτερικών από τον υπηρεσιακό πρώην πλέον υπουργό κ.Πέτρο Μολυβιάτη στον τύποις «νέο» Καθηγητή Νίκο Κοτζιά

Το πιο σημαντικό ίσως που προκύπτει από αυτήν την σύντομη τελετή, εκτός των φιλοφρονήσεων και ευχαριστιών, είναι δύο στοιχεία: Πρώτον, η «απειλή» του κ.Μολυβιάτη ότι αυτή ήταν μάλλον η τελευταία φορά που αποχαιρετά το προσωπικό του ΥΠΕΞ, όπως τόνισε και ο ίδιος. Δεύτερο, η ευχαριστίες που απηύθηνε προς το προσωπικό του ΥΠΕΞ για την προσφορά τους προς την Πατρίδα, κάτι που συνήθως δεν συμβαίνει στη διάρκεια τέτοιων τελετών.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Κοτζιάς τόνισε ότι : «Ευχαρίστησα τον κύριο Υπουργό (Π.Μολυβιάτη) για το έργο που επιτέλεσε στο σύντομο χρονικό διάστημα της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης και τον παρακάλεσα, όποτε έχω ζητήματα που χρειάζονται τη δική του σοφία, να μπορώ να προσβλέπω στη σκέψη του και στην καλή του διάθεση. Τον ευχαριστώ για τη συγκατάθεσή του.

Από την πλευρά του ο αποχωρών πρώην πλέον ΥΠΕΚ κ.Μολυβιάτης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ευχαριστώ πολύ. Αν μου επιτρέπετε μόνο να προσθέσω δυο λόγια για τους αγαπητούς μου συναδέλφους στο Υπουργείο Εξωτερικών. Νομίζω έχω αποκτήσει ύστερα από 60 χρόνια το δικαίωμα και την τιμή να με θεωρώ συνάδελφό τους. Τους έχω αποχαιρετήσει αρκετές φορές για τελευταία φορά, αυτή νομίζω ότι είναι, πράγματι, η τελευταία φορά. Θέλω να τους συγχαρώ για τον επαγγελματισμό τους, για την αποτελεσματικότητα τους. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος έχει στελέχη τα οποία θα περιποιούσαν τιμή σε οποιαδήποτε Διπλωματική Υπηρεσία οποιασδήποτε χώρας. Και το προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών, σε όποιο κλάδο και αν ανήκει, εκτελεί τα καθήκοντά του με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, ανεξάρτητα από τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες πολλές φορές βρίσκεται. Τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ από την καρδιά μου.»

Ετικέτες ,