ΣΟΚ στην Κύπρο: Τρίτος καθηγητής σε διαθεσιμότητα για παρενόχληση


Εκτός αιθουσών διδασκαλίας θα βρεθεί άλλος ένας καθηγητής, αυτή τη φορά της Βιολογίας, εναντίον του οποίου εκκρεμεί υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας. Το...
κατηγορητήριο εναντίον του επιδόθηκε ήδη από το υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Η ΕΕΥ αναμένεται να προχωρήσει, επίσης, στην ανανέωση της διαθεσιμότητας κι άλλου εκπαιδευτικού (της Πληροφορικής), που κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση πορνογραφικού υλικού και ο οποίος είχε καταγγελθεί από μητέρα 14χρονου μαθητή. Κι αυτά, λίγες μέρες μετά την ανανέωση της διαθεσιμότητας καθηγητή Τέχνης, που καταγγέλθηκε προ μηνών για παρενόχληση 13χρονου κοριτσιού. Η καταγγελία εναντίον του Βιολόγου έγινε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, από μαθήτρια Γυμνασίου.

Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην ολοκλήρωση της διερεύνησης, οφείλεται στο γεγονός ότι ο ερευνών λειτουργός του υπουργείου Παιδείας που ανέλαβε την υπόθεση, απεβίωσε και η έρευνα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή. Στο μεταξύ, ο καθηγητής είχε μετατεθεί στη Λεμεσό, όμως φέτος επέστρεψε στην Πάφο και συγκεκριμένα στο Λύκειο όπου άρχισε να φοιτά η μαθήτρια που τον κατήγγειλε. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση τόσο στο επηρεαζόμενο κορίτσι και την οικογένειά του, όσο και σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.

Χθες η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, διαβίβασε αίτημα στην ΕΕΥ για να τον θέσει σε προσωρινή διαθεσιμότητα. Την ερχόμενη Δευτέρα ο κατηγορούμενος θα κληθεί να τοποθετηθεί ως προς τις εναντίον του κατηγορίες και αμέσως μετά, θεωρείται βέβαιο ότι η Επιτροπή θα ικανοποιήσει το αίτημα του υπουργείου.

Σχετικά με την περίπτωση του καθηγητή Πληροφορικής, η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας αναμένεται ν’ ανανεώσει τη διαθεσιμότητά του. Επειδή, όμως, είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα (ήδη έμεινε εκτός σχολείων για έξι μήνες), χρειάζεται να λάβει το πράσινο φως από τη Γενική Εισαγγελία.

Ετικέτες