Με αιχμές η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Με χαμόγελα ευχές αλλά και αιχμές έγινε η παράδοση παραλαβή του υπουργείου... Δικαιοσύης από τον υπηρεσιακό υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στον Νίκο Παρασκευόπουλο.


Το θέμα που κυριάρχησε στις δηλώσεις των δύο ανδρών ήταν η επίσκεψη των εισαγγελέων στο Παρίσι και η κατάθεση του Φαλτσιανί, ως ένα δείγμα της διάθεσης της νέας κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη διαφθορά.


Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε με νόημα ότι «έγινε ένα βήμα μετά από 5 χρόνια ηχηρής απουσίας της δικαιοσύνης στο θέμα αυτό».


Νίκος Παρασκευόπουλος: «Εγινε η αρχή μιας προσπάθειας ιδιαίτερα για το θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς με την επίσκεψη των εισαγγελέων στο Παρίσι. Δεν έγινε μόνο αυτό, αλλά και άλλα βήματα. Οι στόχοι δεν έχουν αλλάξει, η επιτάχυνση της δικαιοσύνης είναι ένα μεγάλο θέμα το οποίο, όμως, θέλει χρόνο, ενώ μετά την αποσυμφόρηση των φυλακών τώρα πρέπει να γίνουν δομές εντός και εκτός των τειχών, γιατί όποιος δεν επανεντάσσεται επανεντάσσεται μέσω συμμοριών. Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι εγγύηση σε θέματα διαφθοράς, έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής ως εισαγγελέας, στην κοινωνία, τόσα χρόνια. Τώρα αναβαθμίστηκε άξια σε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης».


Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού για μια δικαιοσύνη ανεξάρτητη αλλά με ανθρώπινο πρόσωπο. Η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών θέλει να είναι ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη από παράκεντρα εξουσίας. Θέλω να πω συγχαρητήρια στους εισαγγελείς που μετά από 5 χρόνια ηχηρής απουσίας πήραν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί».

Ετικέτες , ,