Νίκος Νικολόπουλος: Η κοινωνία έχει αλλάξει πρέπει να το καταλάβουν και οι πολιτικοί

Στην Τρίπολη βρέθηκε την Τρίτη ο Βουλευτής Αχαίας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος...Νίκος Νικολόπουλος, όπου συναντήθηκε με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αρκαδίας των ΑΝΕΛ και συζήτησε μαζί τους το εκλογικό αποτέλεσμα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Ν. Νικολόπουλος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Αρκάδες που εμπιστεύτηκαν τους ΑΝΕΛ και δεν «λύγισαν», καθώς επίσης και στα στελέχη των ΑΝΕΛ από την περιοχή, τα οποία έδωσαν με αυταπάρνηση έναν πολύ δύσκολο αγώνα.


«Παρά τον ανελέητο και βρώμικο πόλεμο που δεχθήκαμε επί επτά μήνες και πολύ περισσότερο στην προεκλογική περίοδο, αντέξαμε. Ο ελληνικός λαός ψήφισε πατριωτικά και εμπιστεύτηκε για δεύτερη συνεχή φορά τις τύχες της χώρας στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως «το διαπλεκόμενο κατεστημένο… ατύχησε». «Οι ΑΝΕΛ είμαστε και πάλι στη Βουλή και θα δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για την Ελλάδα, υπηρετώντας τους έντιμους ανθρώπους, αλλά και τα νιάτα, που έχουν δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο τους» τόνισε.


Ο Ν. Νικολόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η νέα κυβέρνηση θα κινηθεί ταχύτατα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, αλλά και θα δώσει συντριπτικά χτυπήματα στη διαφθορά, ενώ υπογράμμισε πως «η δημοκρατία δεν χωράει το μίσος, παρά μόνο την αλήθεια και την εντιμότητα όλων».


Ερωτώμενος σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, ο Νίκος Νικολόπουλος υπήρξε ξεκάθαρος, σημειώνοντας ότι στο «όνομα της συγκυβέρνησης δεν θα υπάρξει λοβοτομή στις κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ» και εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία του σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία κινείται στην κατεύθυνση απαξίωσης και περιθωριοποίησης της θρησκευτικής συνείδησης της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων.


«Παιδεία δεν είναι η ξερή μετάδοση γνώσεων, αλλά η διάπλαση χαρακτήρων και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Από τους αρχαιότατους χρόνους, η Παιδεία των Ελλήνων ήταν ένθεη. Όσοι επιχειρούν να τη μετατρέψουν σε άθεη, κινούνται σε κατεύθυνση αντεθνική» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, συμπληρώνοντας επίσης ότι «η χριστιανική αγωγή είναι η καλύτερη μέθοδος για να δώσουμε στα παιδιά μας την αισιοδοξία και την ελπίδα που χρειαζόμαστε μέσα στην μεγάλη κρίση που ζούμε».


Τέλος, ερωτώμενος σχετικά με τις εσωκομματικές διεργασίες στη ΝΔ, ο κ. Νικολόπουλος εξέφρασε απλώς την άποψη ότι η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει χάσει, όχι μόνο κάθε ηθικό έρεισμα, αλλά και την ιδεολογικο-πολιτική της πυξίδα, μετά από την καταστροφική περίοδο Σαμαρά και τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ».


«Η κοινωνία έχει αλλάξει εποχή. Τα κόμματα και οι πολιτικοί που δεν το καταλαβαίνουν, θα ξεπεραστούν από την πραγματική ζωή και τις δυσκολίες που έρχονται» κατέληξε.


Η συνέντευξη τύπου του Νίκου Νικολόπουλου στην Τρίπολη:

Ετικέτες ,