Σάλος με το παχυλό εφάπαξ της Θεανώς Φωτίου εν μέσω capital controls

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα για το παχυλό εφάπαξ της Θεανώς Φωτίου...


Όπως έγραψε το Πρώτο Θέμα, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πριν αποχωρήσει από τη θέση της και εν μέσω capital controls, πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες ισχυρίζονται ότι υπήρξαν δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς η ίδια πήρε εφάπαξ ενώ χιλιάδες άλλοι συνταξιούχοι περιμένουν έως και 3 χρόνια.

Οργισμένη ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ

Για θύλακες της διαπλοκής με στόχο τη σπίλωση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, το οποίο επισημαίνει ότι η κα Φωτίου έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και 3 χρόνια.

«Οι θύλακες της διαπλοκής, με μπροστάρη τον πρωταθλητή του κιτρινισμού ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ βρήκαν άλλο στόχο: τη Θεανώ Φωτίου, την τέως αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η κατηγορία; Μετά από σχεδόν 3 χρόνια που συνταξιοδοτήθηκε, υπεγράφη η απόφαση για να εισπράξει το εφάπαξ της, μαζί με μια σειρά άλλων δημοσίων υπαλλήλων που είχαν κάνει αίτηση την ίδια εποχή. Πληροφορούμε δε τον συντάκτη του "αποκαλυπτικού άρθρου" ότι τα capital controls απαγορεύουν τις αναλήψεις και όχι την πίστωση ποσών εκ μέρους του δημοσίου σε δικαιούχους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι προφανές ότι δεν είναι το ποσό, δεν είναι ο χρόνος που πέρασε μέχρι να καταβληθεί το εφάπαξ στην κα Φωτίου ούτε τα capital controls. Είναι ο πανικός μπροστά στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια σπίλωσης ενός έργου, των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση των πολιτών με θετικότατο πρόσημο. Η κάρτα σίτισης, η δωρεάν παροχή ρεύματος, η επιδότηση ενοικίου, δηλαδή η ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών και χτυπημένων από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ανθρώπων, αυτός είναι ο στόχος. Απομένουν 48 ώρες μέχρι τα αποτελέσματα. Περιμένουμε την επόμενη λάσπη...» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου.

Φωτίου: Δύο μέρες ακόμη έχουν, ας ρίξουν όση λάσπη προλαβαίνουν!

Με τη φράση «48 ώρες έμειναν, οπότε ό,τι προλάβουν» απάντησε η πρώην υπουργός με δήλωσή της στην Αυγή.

Η κα Φωτίου επεσήμανε ότι το εφάπαξ της καταβλήθηκε δύο χρόνια μετά την συνταξιοδότησή της στις 31 Αυγούστου 2013, ύστερα από 40 χρόνια εργασίας, και πως το ποσό δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό που πήραν άλλοι καθηγητές.

Αναφορικά με τα capital controls, σημειώνει τα χρήματα δεν τα έχει σηκώσει από τον λογαριασμό, ακριβώς λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων.

Ετικέτες ,