Διάσημες ιστοσελίδες μολύνουν τα κινητά και τα pc μας

Διάσημες ιστοσελίδες μολύνουν τα κινητά και τα pc μας - Κεντρική ΕικόναΔημοφιλή παιχνίδια μολύνουν με ιό υπολογιστές και smartphones!


Χιλιάδες φαίνεται να είναι τα θύματα από τις επιθέσεις νέων malware κατά το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τις αναλύσεις της Eset, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι απώλειες χρηματικών ποσών, στοιχείων πιστωτικών καρτών και προσωπικών δεδομένων.

Χιλιάδες φαίνεται να είναι τα θύματα από τις επιθέσεις νέωνmalware κατά το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τις αναλύσεις της Eset, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι απώλειες χρηματικών ποσών, στοιχείων πιστωτικών καρτών και προσωπικών δεδομένων.

Χρήστες Android που παίζουν παιχνίδια όπως το Plants vs Zombies, το Candy Crush ή το Super Hero Adventure, δέχτηκαν επίθεση από το backdoor Trojan Android/Mapin με αποτέλεσμα να μολυνθεί η συσκευή τους.

Το συγκεκριμένο malware παίρνει τον έλεγχο της συσκευής του θύματος καθιστώντας το, μέρος ενός botnet, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ένα χρονόμετρο που καθυστερεί την εκτέλεση του, ώστε τα θύματα αργούν να υποψιαστούν ότι η συσκευή τους έχει μολυνθεί.

Η εταιρία ασφάλειας Eset, προειδοποιεί ότι το backdoor Trojan Android/Mapin, μπορεί να εξελιχθεί και συμβουλεύει τους χρήστες Android να είναι προσεκτικοί με τις ενημερώσεις του Google Play ή με μία εφαρμογή που ονομάζεται Manage Settings, καθώς το κακόβουλο λογισμικό έχει κατορθώσει να μεταμφιεστεί ως ένα από τα παρακάτω δημοφιλή παιχνίδια: Plants vs zombies, Plants vs Zombies 2, Subway suffers, Traffic Racer, Temple Run 2 Zombies, Super Hero Adventure, Candy Crush, Jewel Crush, Racing Rivals κ.ά.

Επίσης επίθεση δέχτηκαν και οι παίκτες PokerStars και Full Tilt Poker από ένα κακόβουλο πρόγραμμα spyware, το Odlanor το οποίο επιτρέπει στο δημιουργό του να "κλέψει" κατά τη διάρκεια online παιχνιδιών, καθώς, αφού εγκατασταθεί, λαμβάνει στιγμιότυπα από τα χαρτιά που κρατούν τα εικονικά χέρια του θύματος, και τις αποστέλλει στον ίδιο, δίνοντας του ένα άδικο προβάδισμα για να κερδίσει

Πηγή: Parapolitika.gr

Ετικέτες , ,