Ακόμα 1 νεκρός πρόσφυγας - Τον παρέσυρε τρένο

Εμπορική αμαξοστοιχία παρέσυρε έναν πρόσφυγα στη σήραγγα της Μάγχης στο Καλαί στη βόρεια Γαλλία. Όταν...
έφτασε στο σημείο τα σωστικά συνεργεία διαπίστωσαν ότι η δύναμη της πρόσκρουσης ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να προσδιοριστεί το φύλο του θύματος και η ηλικία του.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που το τρένο, μια εμπορική αμαξοστοιχία Eurotunnel από τη Βρετανία, έφτανε στην αποβάθρα στην γαλλική πλευρά, διευκρίνισε εκπρόσωπος του Eurotunnel. Από το δυστύχημα δεν προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πρόκειται για τον 16ο πρόσφυγα που χάνει τη ζωή του στην περιοχή του Καλαί από τις 26 Ιουνίου στην προσπάθειά του να φτάσει στη Βρετανία.

Χθες μια πρόσφυγας από τη Συρία έχασε τη ζωή της παρασυρόμενη από αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο Α 16 του Καλαί, κοντά στη σήραγγα της Μάγχης. Αυτή ήταν περίπου 30 ετών και υπέκυψε στα τραύματά της όταν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Περίπου 4.000 ως 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από την ανατολική Αφρική, τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, βρίσκονται στην περιοχή του λιμανιού του Καλαί, ενώ περίπου 1.000 βρίσκονται λίγο πιο ανατολικά στην περιοχή της Δουνκέρκης, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν κάποια στιγμή να φτάσουν στη Βρετανία, την οποία βλέπουν σαν «Ελ Ντοράντο».

Ετικέτες