ΦΟΒΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Οι 20 πιο όμορφες γέφυρες του κόσμου! Ανάμεσά τους και 2 ελληνικές!


Οι πιο εντυπωσιακές γέφυρες ανά τον κόσμο μας συναρπάζουν.

Η φύση είναι λατρεία. Παράξενες και ασυνήθιστες γέφυρες στην κατασκευή, γέφυρες με έντονο πολιτιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον ή άλλες που αποτελούν δείγματα αρχιτεκτονικής. Οι γέφυρες αποτελούν ένα από τα σημαντικά δημιουργήματα του ανθρώπου, στην προσπάθειά του να δαμάσει τη φύση. Η ανάγκη να διασχίσει ποτάμια, λίμνες, γκρεμούς και ερήμους τους οδήγησε στην κατασκευή αριστουργημάτων με φοβερό περιβάλλοντα χώρο.

Οι γέφυρες με φόντο τη φύση μας προσφέρουν εικόνες συναρπαστικές. Φωτογραφίες βγαλμένες από παραμύθι. Δε θα γινόταν από τη λίστα να λείπει η χώρα μας. Τα βουνά της Ροδόπης και η Πίνδος συνθέτουν ένα μυστηριακό σκηνικό. Τα πέτρινα γεφύρια είναι η καλύτερη ”χρονομηχανή” που σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και στην ιστορία. Είναι κομμάτι του τόπου και πηγή πληθωρικού λαογραφικού υλικού.
Rakotz Brücke, ΓερμανίαΗ ”Γέφυρα του Διαβόλου, Ροδόπη, ΕλλάδαLåtefossen Waterfall, ΝορβηγίαMultnomah Falls, Όρεγκον, ΗΠΑGlenfinnan Viaduct, ΣκωτίαHuangshan, Ανχούι, ΚίναΠίνδος, ΕλλάδαMullerthal, ΛουξεμβούργοGorge De L’areuse, ΕλβετίαRonda, Μάλαγα, ΙσπανίαGaztelugatxe, ΙσπανίαStari Most, Βοσνία ΕρζεγοβίνηΙνδίαPonte Gobbo, ΙταλίαHermitage Bridge, ΣκωτίαThe Merced River, Γιοσεμίτ, ΗΠΑMisarela Bridge, ΠορτογαλίαCraig Goch Dam, ΒρετανίαShahara Bridge, ΥεμένηStorseisundet Bridge, Νορβηγία

Ετικέτες ,