ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Ντυνόταν γυναίκα και εκδιδόταν για... 200 ευρώ!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η κυπριακή εφημερίδα...«Πολίτης», πορvεία και μάλιστα συστηματική φαίνεται ότι ασκούσε ο 30χρονος Κύπριος που φυλακίστηκε στην Αίγυπτο. Για τη σύλληψη του σε διαμέρισμα μέλους του προσωπικού της Κυπριακής πρεσβείας στο Κάιρο, υπήρξε οργανωμένη επιχείρηση της αιγυπτιακής αστυνομίας.

Τα όσα αναφέρθηκαν από τους ανακριτές στο δικαστήριο αλλά και στον εισαγγελέα που εξέτασε την υπόθεση, ανατρέπουν την αρχική εικόνα η οποία παρέπεμπε σε σύλληψη λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Σύμφωνα και με τα Αιγυπτιακά ΜΜΕ, ο 30χρονος που εργάζεται σε τμήμα του κυπριακού υπουργείου υγείας, ταξίδευε συχνά σε αραβικές χώρες και την τελευταία φορά πήγε στην Αίγυπτο από την Ιορδανία.

Σε διάφορους ιστότοπους δημοσίευε αγγελίες με γυναικείο όνομα και ντυμένος γυναίκα στις οποίες ανέφερε τις ημερομηνίες επίσκεψης σε κάθε χώρα. Οι αιγυπτιακές αρχές είχαν εντοπίσει αυτές τις αγγελίες και οργάνωσαν επιχείρηση για την σύλληψη του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο σε ένα μήνα είχε επισκεφθεί την Αίγυπτο τρεις φορές.

Πριν γίνει η επιχείρηση της αστυνομίας εξετάστηκαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο 30χρονος Κύπριος εκδιδόταν με ταρίφα 200 περίπου ευρώ την ώρα. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από την αιγυπτιακή αστυνομία ενώ υπήρξε παραδοχή και από τον ίδιο τον 30χρονο κατά την ανάκριση του.

Όταν έγινε η επιχείρηση των αιγύπτιων αστυνομικών εμφανίστηκε ένας εξ αυτών ως πελάτης και όταν διαπίστωσε την διάπραξη ποινικών αδικημάτων εισέβαλαν στο διαμέρισμα και οι υπόλοιποι, όπου συνέλαβαν και τον δεύτερο Κύπριο που υπηρετούσε στη κυπριακή πρεσβεία στο Κάιρο και βρισκόταν στο δωμάτιο του.

Ο 30χρονος που φυλακίστηκε φορούσε γυναικεία ρούχα και ξανθιά περούκα. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν σεξουαλικά βοηθήματα, προκλητικά γυναικεία ρούχα και εσώρουχα και όργανα σαδομαζοχισμού (μαστίγια κλπ). Βρέθηκαν επίσης πολλά κινητά τηλέφωνα με τα οποία γινόταν η επικοινωνία με τους πελάτες και χρήματα που φαίνεται να προέρχονται από την άσκηση πορvείας.

Ο άλλος Κύπριος που υπηρετούσε στη πρεσβεία, λόγω του διπλωματικού διαβατηρίου δεν κρατήθηκε. Ωστόσο προσπάθησε να βοηθήσει τον 30χρονο φίλο του ο οποίος είχε προσλάβει δικηγόρο ο οποίος ζητούσε ως αμοιβή 10.000 ευρώ με προκαταβολή 4.500 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 4.500 ευρώ προήλθαν από το ταμείο της πρεσβείας με την υπόσχεση ότι οι συγγενείς του 30χρονου θα τα επέστρεφαν στη Κύπρο, όπως και έγινε. Ωστόσο το υπουργείο εξωτερικών διεξάγει πειθαρχική έρευνα κατά του υπαλλήλου για την όλη υπόθεση.

Το Κυπριακό υπουργείο δικαιοσύνης στη βάση διακρατικής συμφωνίας με την Αίγυπτο για ανταλλαγή κρατουμένων έχει κινήσει τις διαδικασίες ώστε ο 30χρονος να επιστρέψει στη Κύπρο και να εκτίσει τη ποινή του. Ήδη έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση στο Κάιρο και αναμένεται να γίνει αίτηση και στη Λευκωσία.

Ανακοίνωση του Κυπριακού υπουργείου εξωτερικών επιβεβαιώνει τα γεγονότα σημειώνοντας πως «κανένας διπλωμάτης του Υπουργείου Εξωτερικών δεν ενέχεται ή εμπλέκεται στην υπόθεση καθ' οιονδήποτε τρόπο. Ο υπάλληλος της Πρεσβείας που υπηρετούσε σε θέση υποστηρικτικού/τεχνικού προσωπικού, και που έχει ήδη ανακληθεί στο Κέντρο, δεν ανήκει στο διπλωματικό προσωπικό της Πρεσβείας».

Επίσης «σε ότι αφορά στον καταδικασθέντα, η αιγυπτιακή δικαιοσύνη του επέβαλε ποινή φυλάκισης που αφορά σε σοβαρό ποινικό αδίκημα και όχι λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού».

Σημειώνεται τέλος πως το Κυπριακό υπουργείο εξωτερικών μέσω της πρεσβείας στο Κάιρο, παρέχει από την πρώτη στιγμή προξενική αρωγή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ετικέτες ,