ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Βρέθηκε νεκρό βρέφος με την πιπίλα του, 41 χρόνια μετά (ΦΩΤΟ)

Κύπρος: Βρέθηκε νεκρό βρέφος με την πιπίλα του, 41 χρόνια μετά [εικόνες]Ήταν μόλις 6 μηνών ο Ανδρέας Κυριάκου όταν χάθηκαν τα ίχνη του. Δίπλα στο κλειδί του σπιτιού του εντοπίστηκε και η πιπίλα του!Ήταν 14 Αυγούστου 1974 όταν τα τανκς των Τούρκων άρχισαν να πλησιάζουν στο Τραχώνι Kυθραίας, στην Κύπρο.

Τότε ήταν που μια ολόκληρη οικογένεια ξεκληρίστηκε από τους Τούρκους εισβολείς, μεταξύ των οποίων και ο μικρός Ανδρέας Κυριάκου, τα ίχνη του οποίου αναζητούνταν μέχρι σήμερα.Σε έναν ομαδικό τάφο βρέθηκαν τα οστά του 6 μηνών βρέφους που δολοφονήθηκε μαζί με τη μητέρα του Αγγελική, τις θείες του και τη γιαγιά του. Ο θείος του βρέφους Βάσος Κυριάκου, αλλά και ο μικρότερος αδελφός του ήταν οι μόνοι που επέζησαν.

Ο μικρός Ανδρέας είχε ταφεί φορώντας την πιπίλα του, η οποία μαζί με το κλειδί του σπιτιού τους, τα ρούχα της μαμάς του και τα χρυσαφικά των συγγενών τους, ήρθε στο «φως», 41 χρόνια μετά.Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια, στην προσπάθειά της να διαφύγει από τους Τούρκους, διασκορπίστηκε, ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό του θείου. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ο επιζήσας είδε το βρέφος.Ετικέτες , , ,