Κάλυμνος: Αδέρφια τα 4 παιδάκια που πνίγηκαν στο Αιγαίο - Αγνοείται η μητέρα τους (Βίντεο)

Κάλυμνος: Αδέρφια τα 4 παιδάκια που πνίγηκαν στο Αιγαίο - Αγνοείται η μητέρα τους (Βίντεο)!Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το νέο ναυάγιο στο Αιγαίο - Πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν στη θάλασσα, όταν ανατράπηκε η πλαστική τους βάρκα...Τέσσερα αδερφάκια από το Ιράκ ηλικίας 2, 5, 9 και 16 ετών είναι τα θύματα της τραγωδίας ανοιχτά της Καλύμνου, κοντά την Καλόλιμνο με θύματα μετανάστες. Οι άντρες του λιμενικού προσπαθούν να εντοπίσουν τη μητέρα τους που αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή, αλλά και ένα ακόμα παιδάκι που βρέθηκε στη θάλασσα, μετά το ναυάγιο του σκάφους που τους μετέφερε στην Ελλάδα.

Όλα έγιναν αργά χθες το βράδυ όταν πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν 17 πρόσφυγες μαζί με τον διακινητή, ανετράπη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Το λιμεναρχείο Καλύμνου επιλήφθηκε αμέσως του περιστατικού, με τα μόλις δυο σκάφη που διαθέτει. Οι διασωθέντες πρόσφυγες και ο διακινητής έχουν μεταφερθεί στο νησί της Καλύμνου, όπου τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλαστική βάρκα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια αργά χθες το βράδυ. Αρχικά οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές όμως ξαφνικά ο καιρός χάλασε και οι μετανάστες έμειναν αβοήθητοι.

Σημείωνεται ότι χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για τα αποτελέσματα της Συνόδου της ΕΕ για το προσφυγικό και υπογράμμισε την ανάγκη ταχύτερης, μεθοδικής και συντονισμένης αντιμετώπισης του ζητήματος. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέστησε σαφές στη Σύνοδο ότι είναι πολύ μεγάλη ανάγκη σταδιακά το βάρος να μετατοπιστεί από τα ελληνικά νησιά προς τα τουρκικά παράλια, ώστε η διαδικασία της μετεγκατάστασης να πραγματοποιείται απευθείας από εκεί, για να σταματήσει το Αιγαίο να μετράει νεκρούς και να σταματήσει και αυτό το αίσχος της εκμετάλλευσης ταλαιπωρημένων ανθρώπων από δουλέμπορους διακινητές.

Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να στηρίξει μία πολιτική ενίσχυσης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, είπε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε όμως πως αν υπάρχει η πιθανότητα μίας συγκροτημένης πολιτικής, αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αφότου αυτοί οι άνθρωποι βρεθούν, πάρουν το ρίσκο να μπουν στα σαπιοκάραβα, στις τρύπιες βάρκες των διακινητών και χάσουν τη ζωή τους στο Αιγαίο.

Ετικέτες ,