Καλά στην υγεία του ο 66χρονος που είχε χαθεί στο δάσος...


Καλά στην υγεία του, αλλά ταλαιπωρημένος, βρέθηκε ο 66χρονος άνδρας, που αγνοούνταν από το πρωί της Παρασκευής, όταν χάθηκε στο...
δάσος, που είχε πάει με φίλο του να μαζέψουν μανιτάρια και κάστανα.

Ο άνδρας βρέθηκε στις 8.30 σήμερα Κυριακή το πρωί, από αστυνομικούς του Α.Τ. Μηλεών, στην παραλία της Νταμούχαρης, ταλαιπωρημένος από την επί 46 ώρες περιπλάνησή του. Άνδρες των σωμάτων ασφαλείας αναφέρουν ότι στην πορεία που έκανε πέρασε από δύσκολα σημεία, κάτι που μαρτυρούν και τα σκισμένα ρούχα του. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς για προληπτικούς λόγους και αυτή την ώρα μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο 66χρονος,που κατάγεται από την Τσαγκαράδα και είναι οικογενειάρχης, πήγε στις 10 το πρωί της Παρασκευής με έναν φίλο του να μαζέψουν μανιτάρια και κάστανα στο δάσος πάνω από το χωριό. Κάποια στιγμή, ο φίλος του κουράστηκε και σταμάτησε, ενώ ο ίδιος είπε ότι θα συνέχιζε.

Τελικά δεν επέστρεψε και ο φίλος του ενημέρωσε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έρευνες, που σταμάτησαν το βράδυ της Παρασκευής, αλλά συνεχίστηκαν χθες και με τη συμμετοχή κλιμακίου της ΕΜΑΚ και σκύλο.

Χθες Σάββατο οι έρευνες σταμάτησαν για κάποιες ώρες, λόγω της καταρρακτώδους βροχής και ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σήμερα και ενώ κλιμάκιο πυροσβεστών οκτώ ατόμων ετοιμαζόταν να ανέβει στο ανατολικό Πήλιο για να συνεχίσει τις έρευνες, μετά από πληροφορία που είχε η Αστυνομία ότι ο άνδρας εθεάθη στην παραλία Νταμούχαρης και την ταυτοποίηση που έγινε, ενημερώθηκε η Πυροσβεστική να μην ανέβει στο βουνό, καθώς ο αγνοούμενος είχε βρεθεί.