Το τέλος του κόσμου έρχεται... στις 7 Οκτωβρίου! Τι λέει χριστιανική οργάνωση

Το τέλος του κόσμου έρχεται... στις 7 Οκτωβρίου! Τι λέει χριστιανική οργάνωσηΗ τελευταία ημέρα της ανθρωπότητας θα είναι η 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Chris McCann, επικεφαλής της αμερικανικής χριστιανικής οργάνωσης eBible Fellowship.


Ο McCann στις ωριαίες ραδιοφωνικές εκπομπές υποστηρίζει ένθερμα ότι αύριο, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, θα έρθει το τέλος του κόσμου. Μάλιστα παραθέτει αποσπάσματα από τη Βίβλο προκειμένου να πείσει για του λόγου το αληθές.
Η εκτίμησή του βασίζεται σε μια άλλη πρόβλεψη, ευτυχώς αποτυχημένη, που είχε κάνει ένας άλλος αποκαλούμενος χριστιανός, ο Αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Harold Camping το 2011.

Τότε ο Camping υποστήριζε ότι η «αρπαγή» και η μεταφορά όλων των γνήσιων χριστιανών θα συμβεί στις 21 Μαΐου του 2011. Φυσικά αυτό δεν συνέβη, αλλά ο Camping δεν πτοήθηκε.
Δικαιολόγησε την αποτυχημένη πρόβλεψή του λέγοντας πως τελικά η 21 Μαΐου τους 2011 ήταν η αρχή της ημέρας της κρίσεως και όχι το οριστικό τέλος του κόσμου.

Έτσι λοιπόν ο McCann πήρε τη σκυτάλη και υπολόγισε ότι η 7η Οκτωβρίου είναι η 1.600η ημέρα από την αρχή της ημέρας της κρίσεως και βάσει των αναλύσεων συγκεκριμένων κεφαλαίων από τη Βίβλο σε συνδυασμό με περίπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς πως πρέπει να αποχαιρετήσουμε τους αγαπημένους μας και να ετοιμαστούμε για το τέλος. Ωστόσο αφήνει, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, ένα περιθώριο λάθους λέγοντας πως «υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα να μη συμβεί τελικά».
Πάντως οι ραδιοφωνικές εκπομπές και οι συναντήσεις των μελών της οργάνωσης είναι προγραμματισμένες όχι μόνο για την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου αλλά για τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν.

Ετικέτες