Ένας γιγαντιαίος αστεροειδής με το όνομα «86666» θα πλησιάσει την Γη αυτό το Σαββατοκύριακο (PHOTO)


Η NASA επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένας πραγματικά γιγάντιος αστεροειδής... με διάμετρο δύο χιλιόμετρα θα περάσει πάρα πολύ κοντά, (σε επικίνδυνη απόσταση θα λέγαμε) από τον...
πλανήτη μας το Σάββατο. Σε πιθανή πτώση του στην γη θα απειλούνταν η ζωή 1,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, αναφέρει δημοσίευμα .

Ο αστεροειδής κινείται στο διάστημα με ταχύτητα 60.000. Km / h. Το μέγεθός του δεν έχει υπολογισθεί με μεγάλη ακρίβεια , αλλά σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις η διάμετρός του κυμαίνεται από 1,5 – 2,5 χιλιόμετρα . Είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής που έχει παρατηρηθεί σύμφωνα με το αμερικανικό Οργανισμό Διαστήματος. Το κύριο σώμα του αστεροειδούς είναι 15 φορές τουλάχιστον μεγαλύτερο από αυτό των προηγούμενων αστεροειδών οι οποίοι έκαναν την εμφάνιση τους τόσο επικίνδυνα κοντά στην Γη.

Πιθανή σύγκρουση του πλανήτη μας με τον αστεροειδή που έχει το μέγεθος ενός τετάρτου του όρους Έβερεστ θα οδηγούσε σε καταστροφικές συνέπειες για οτιδήποτε ζωντανό πάνω στην γη.

Το προσωπικό του αμερικανικού Οργανισμού έχει δημοσιεύσει μια κινούμενη προβολή της κίνησης του πλανήτη μας και του αντικειμένου 86666 (2000 FL10), η οποία φαίνεται να καθησυχάζει τις θεωρίες συνομωσίας , που μιλούν για την επόμενη αποκάλυψη.

Ο καθηγητής Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Buckinghamshire, Bill Napier, ωστόσο τόνισε ότι αν ένας αστεροειδής τέτοιου μεγέθους μας χτυπήσει ποτέ , θα καταστρέψει το σύνολο του πλανήτη μας .

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ευκαιρία να υπάρξει δεύτερη περίπτωση ρίψης κομματιών μετεωρίτη όπως συνέβη πέρυσι στην λίμνη Tunguska στην Ρωσία , είναι πολύ πιθανή.

«Υπάρχουν πολλοί δυνητικοί κίνδυνοι από τους αστεροειδείς που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί. Ο κίνδυνος της καταστροφής του γήινου πολιτισμού από την πτώση σώματος από το διάστημα, έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της αύξησης της πυκνότητας του πληθυσμού », δήλωσε ο Napier.

Έτσι, αν ο αστεροειδής δύο χιλιομέτρων χτυπήσει το πλανήτη μας , θα οδηγήσει στο άμεσο θάνατο τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους , πιστεύουν οι επιστήμονες .

Σύμφωνα με τους ειδικούς της NASA, αυτό το Σάββατο ο αστεροειδής «86666» θα περάσει 26 εκατομμύρια χιλιόμετρα δίπλα από τον πλανήτη μας. Πρόκειται για μια ασήμαντη απόσταση σχετικά με το διάστημα , για αυτό τον λόγο οι αστρονόμοι θα παρακολουθούν στενά το αντικείμενο, έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι θα περάσει δίπλα από την Γη με ασφάλεια.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα , και βασιζόμενοι σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τον ρωσικό τύπο και το γενικό επιτελείο, μερικές συστοιχίες των υπερσύγχρονων πυραυλικών συστημάτων S-500, με βλήματα που θα μπορούν να κτυπούν εξωατμοσφαιρικά τις κεφαλές των διηπειρωτικών βλημάτων (ICBM) ακόμα και εχθρικούς δορυφόρους, είναι stand by. Το πυραυλικό σύστημα προφανώς είναι κατάλληλο και για αστεροειδείς. Πιθανόν λέμε το ίδιο να έχουν πράξει και οι Αμερικανοί με βαλλιστικούς πυραύλους. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά.

Ο 86666 Φαίνεται από την πάνω αριστερή γωνία της οθόνης καθώς πλησιάζει την τροχιά της Γης..

Ετικέτες ,