Δείτε το... σπασμένο πληκτρολόγιο που υπόσχεται να αλλάξει τα πάντα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο: Δείτει το... σπασμένο πληκτρολόγιο που υπόσχεται να αλλάξει τα πάνταΜοιάζει σαν ο μικρός σας γιος να έσπασε το πολύτιμο πληκτρολόγιό σας, όμως στην πραγματικότητα είναι ότι πιο προχωρημένο (και... σπαστικά έξυπνο) έχουμε δει τον τελευταίο καιρό για μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα του πληκτρολογίου των υπολογιστώνΜία από τις συσκευές που ελάχιστα έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή που μπήκαν οι υπολογιστές στη ζωή μας είναι το πληκτρολόγιο. Ακόμα και τώρα στην «Εποχή της Αφής» τα πληκτρολόγια παραμένουν παντού και πάντα απαραίτητα αν κάποιος θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά με τον υπολογιστή ή την φορητή συσκευή που έχει εμπρός του.

Και είναι αλήθεια ότι στο θέμα του πληκτρολογίου ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει ώστε να δούμε κάτι φρέσκο. Κάτι που να... σπάει τα δεδομένα.

Αυτό το κενό έρχεται να συμπληρώσει μμία πρόταση από μία startup Ουγγρική εταιρία, με την επωνυμία Ultimate Gadget Laboratories. Πρόκειται για ένα σπαστό, ή για να ακριβολογούμε ένα «σπασμένο» πληκτρολόγιο, το οποίο μπορεί ανάλογα με τις διαθέσεις του χρήστη του να είναι ένα κανονικό ενιαίο πληκτρολόγιο ή να σπάει σε δύο κομμάτια.

Στην δεύτερη περίπτωση είναι πλέον στην ευχέρεια του χρήστη να το τοποθετήσει όπως αυτός νομίζει πάνω στην επιφάνεια εργασίας, και να το κάνει πολύ πιο εργονομικό από το απλό πληκτρολόγιο.
Το Ultimate Hacking Keyboard όπως ονομάζουν το πληκτρολόγιό τους οι ευφάνταστοι Ούγγροι, είναι ιδιαίτερα ευέλικτο στην χρήση του, ενώ όλα τα κουμπιά του μπορούν να προγραμματιστούν ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνήθειες στην δακτυλογράφηση που έχει ο χρήστης. Ενώ έχουν ενσωματώσει και ενός είδους pad με το οποίο μπορούν να εξομοιώσουν τις κινήσεις και την χρήση ενός ποντικιού.Αν όλα πάνε καλά, και η εταιρία που έχουν συστήσει οι δύο Ούγγροι μαζέψει τα 200.000 δολάρια που χρειάζεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα, τότε το ιδιαίτερο αυτό πληκτρολόγιο θα βγει στην παραγωγή στα μέσα του 2016 με κόστος που μάλλον θα είναι τσιμπημένο, κοντά στα 200 δολάρια. Αν όντως ισχύσει αυτό, το σίγουρο είναι ότι δεν θα... σπάσουν τα ταμεία...


Ετικέτες ,