Συνελήφθη και ο γιος του Θωμά Λιακουνάκου

Ο Νίκος Λιακουνάκος συνελήφθη για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών...


Στη σύλληψη του γιου του Θωμά Λιακουνάκου, Νικόλαου, προχώρησε σήμερα το πρωί η οικονομική αστυνομία.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Λιακουνάκος συνελήφθη για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο γιος του κ. Λιακουνάκου κρατείται στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Πριν από τρεις ημέρες η αστυνομία συνέλαβε τον Θωμά Λιακουνάκο στο σπίτι του στη Φιλοθέη έπειτα από ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη, η οποία ερευνά τις προμήθειες των ιπτάμενων ραντάρ, από την βραζιλιάνικη εταιρεία Ebraer, έργο στο οποίο ανάδοχος ήταν η σουηδική εταιρεία Εricsson.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη μετά τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια της ανακρίτριας από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν στείλει οι ελληνικές δικαστικές αρχές στο εξωτερικό. Πρόκειται για στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Ελλάδα, μέσω Eurojustice και αφορούν στην off shore εταιρεία «Ιντεράξιον», η οποία φαίνεται να συνδέεται με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία. Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με δυο μαρτυρικές καταθέσεις του πρώην στελέχους της Ericsson, Λις Ολοφ Νένζελ, που φέρεται ως διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της εταιρείας, αποδείχθηκαν αρκετά για να οδηγήσουν στην έκδοση και την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος αναμένεται να δώσει νέες απαντήσεις στα όσα του καταλογίζονται την Παρασκευή οπότε και αναμένεται να οδηγηθεί ξανά ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεσή του.

Ετικέτες ,