Φρούριο αύριο η Αθήνα! Γιατί δεν θα περνάει "κουνούπι" από το κέντρο;

Φρούριο αύριο η Αθήνα! Γιατί δεν θα περνάει Περίπου 2.500 αστυνομικοί θα διατεθούν...
από αύριο, στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, ενόψει της διήμερης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στην Αθήνα. Η πρωτεύουσα θα μετατραπεί σε ένα πραγματικό «φρούριο».


Οι δρόμοι από όπου πρόκειται να περάσει ο Γάλλος Πρόεδρος θα κλείνουν πριν από αρκετή ώρα, ενώ θα προηγείται εξονυχιστικός έλεγχος όλων των σημείων από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε όλα τα μέρη που θα επισκεφθεί ο κ. Ολάντ, ενώ ταυτόχρονα θα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από τα σημεία όπου θα βρίσκεται.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και τα μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας που θα τον συνοδεύουν, θα φτάσουν στις 16:50 στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αμέσως μετά την υποδοχή από τον Πρωθυπουργό θα αναχωρήσουν με προορισμό το Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη.
Ο γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ενώ θα τους υποδεχθεί ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Μετά το τέλος της τελετής κατάθεσης στεφάνου ο κ. Ολάντ και η επίσημη αντιπροσωπεία που θα τον συνοδεύει θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στς 17:45 θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν ημίωρη συνάντηση των δυο Προέδρων στο Προεδρικό Μέγαρο και αμέσως μετά διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών, και στη συνέχεια τελετή παρασημοφόρησης του Γάλλου Προέδρου Ολάντ από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο.

Διαβάστε επίσης:

Το πρόγραμμα του Ολάντ στην Αθήνα

Ετικέτες ,