Αιγιλεία, το ελληνικό «θερινό Νταβός»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣΣτο νησί Αιγιλεία απέναντι από τα Στύρα Ευβοίας σχεδιάζει η κυβέρνηση να δημιουργήσει το «θερινό Νταβός», με στόχο να δημιουργήσει ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο,


όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας σήμερα στο Mega.

«Η σκέψη είναι να γίνει ένα κέντρο των τεχνών και της φιλοσοφίας που σημαίνει να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο διεθνών συνεδρίων και στο πλαίσιο όλης αυτής της διαδικασίας να υπάρχει και μια περίοδος, όπου θα συναντώνται αρχηγοί κρατών κατά το καλοκαίρι και θα έχουμε το λεγόμενο θερινό Νταβός», ανέφερε ο κ. Μάρδας.

Σημείωσε ακόμη ότι το σχέδιο δεν περιλαμβάνει σημαντικές δαπάνες από το ελληνικό Δημόσιο καθώς το κόστος για τις πολυτελείς κατοικίες επί του νησιού Αιγιλεία, που έχει έκταση περίπου 3.200 στρέμματα, θα το αναλάβουν κράτη του ΟΗΕ.

«Το χτίσιμο δεν θα γίνει από εμάς, η σκέψη είναι τα χρήματα να μην δοθούν από εμάς. Εμείς θα καλέσουμε κράτη - μέλη του ΟΗΕ να έρθουν σε αυτό το νησί να τους παραχωρήσουμε μια περιοχή κάποια τετραγωνικά και θα χτίσουν τη δική τους ευθεία, η οποία θα έχει ένα μικρό σύνολο δωματίων πολυτελούς διαβίωση, ένα σύνολο κοινών υποδομών που θα εξυπηρετούν παράλληλες συνεδρίες σε μεγάλα διεθνή συνέδρια και ως εκ τούτου αυτό το κόστος θα ζητήσουμε να το επωμιστούν τα κράτη, που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος για ένα κράτος», εξήγησε.

Ετικέτες , , ,