Το εργοστάσιο του θανάτου εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ στον Άγιο Δημήτριο... (Φωτο)

Εντοπίσθηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής...
καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και παρασκευής παραγώγων της στον Άγιο Δημήτριο

Συνελήφθησαν ένας 44χρονος ημεδαπός και μία 36χρονη ημεδαπή

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων έξι (6) δενδρύλλια κάνναβης, -3.960- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (σκανκ) καθώς και ποσότητες διαφόρων μορφών κατεργασμένης (χασισέλαιο, σοκολάτα, σκόνη) και ημικατεργασμένης κάνναβης

Στην ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 39χρονος ημεδαπός για προμήθεια ναρκωτικών


Εντοπίσθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και παρασκευής παραγώγων της.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 9-10-2015 στον Άγιο Δημήτριο, ένας 44χρονος ημεδαπός και μία 36χρονη ημεδαπή, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης καθώς και για εμπορία παραγώγων της. Επιπλέον, συνελήφθη και ένας 39χρονος ημεδαπός ο οποίος κατελήφθη να προμηθεύεται από τους ανωτέρω, ποσότητα προϊόντος κάνναβης (χασισέλαιο).

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση υπόθεσης καλλιέργειας κάνναβης και διακίνησης παραγώγων της, στην περιοχή του Άγιου Δημήτριου, εντοπίσθηκαν οι καλλιεργητές καθώς και η οικία που είχε εγκατασταθεί το εργαστήριο.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο 44χρονος μαζί με την 36χρονη, είχαν μετατρέψει την οικία τους στον Άγιο Δημήτριο, σε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης και μετά την ανάπτυξη της, παρασκεύαζαν και διακινούσαν τα παράγωγά της (χασισέλαιο, σοκολάτα, σκόνη, σκάνκ και ημικατεργασμένη)


Από την έρευνα στην οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (σκανκ) βάρους -3.960- γραμμαρίων
Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή πάστας (σοκολάτα) βάρους -305,9- γραμμαρίων
Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή ελαίου (χασισέλαιο) βάρους -57,5- γραμμαρίων
Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σκόνης βάρους -60- γραμμαρίων
Ποσότητα ημικατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους -210- γραμμαρίων
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που είχε αναμιχθεί με καπνό βάρους -230- γραμμαρίων
Έξι (6) δενδρύλλια κάνναβης
Ποσότητα καπνού χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού συνολικού βάρους -1.800- γραμμαρίων
Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
Το χρηματικό ποσό των -7.770- ευρώ
Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου-φυτωρίου υδροπονικής καλλιέργειαςΟι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.