Κρήτη: Αγόραζαν βίλες και τελικά έπαιρναν... αέρα κοπανιστό!

Κρήτη: Αγόραζαν βίλες και τελικά έπαιρναν... αέρα κοπανιστό! Πωλούσαν σπίτια και βίλες στη Χερσόνησο σε ζευγάρια Βρετανών αλλά όταν έφτανε η ώρα να πάρουν το πολυπόθητο κλειδί, οι αγοραστές διαπίστωσαν έκπληκτοι πως η πολυτελής κατοικία ήταν... αέρας κοπανιστός!Τρία ζευγάρια από την Αγγλία και την Ιρλανδία είχαν πέσει θύματα της απάτης και σήμερα το ζευγάρι των κτηματομεσιτών που ήταν από την Αθήνα και δραστηριοποιούνταν στη Χερσόνησο, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για απάτη κατ'επάγγελμα και κατά συρροή, από κοινού.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το διάστημα από το 2007 ως και το 2008, οι Βρετανοί απευθύνθηκαν στην εταιρεία που διατηρούσε το ζευγάρι και συμφώνησαν να αγοράσουν τα πολυτελή σπίτια από 210.000-240.000 το καθένα. Κι ενώ τους διαβεβαίωναν ότι οι όροι της συμφωνίας τηρούνταν κανονικά και εκείνοι πλήρωναν τις δόσεις όπως προβλεπόταν από το χρονοδιάγραμμα, στην ουσία δεν είχε συμβεί το παραμικρό! Όχι μόνο δεν προχωρούσαν στην ανέγερση των σπιτιών, όπως είχαν συμφωνήσει αλλά τα οικόπεδα ήταν προσημειωμένα και δεσμευμένα για δάνεια σε τράπεζες.

Συνολικά τα τρία ζευγάρια φέρεται να έχουν πληρώσει περισσότερα από 700.000 ευρώ, δίχως ποτέ να πάρουν σπίτι και μάλιστα το ένα από τα ζευγάρια, για την αγορά του σπιτιού, πήρε και δάνειο από βρετανική τράπεζα, το οποίο δεν έχει ακόμη αποπληρώσει! Περίπου στις 16.00 η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 20 Οκτώβρη.

Ετικέτες , ,