Σημάδια ότι οι ορμόνες σας δεν είναι σε ισορροπία – Τι να κάνετε

simadia-oti-oi-ormones-sas-den-einai-se-isorropia-ti-na-kaneteΕπιτρέψτε μου να το κάνω όσο πιο άμεσο γίνεται:
Πως γνωρίζετε την καλή κατάσταση των ορμονών σας;

Νιώθεις κουρασμένος όλη την ώρα.
Νιώθεις να μην μπορεί να χάσεις το επιπλέον βάρος (ιδίως από τη μέση ή τους μηρούς σας).

Για τις γυναίκες: το προεμμηνορροϊκό σύμπτωμα (ακριβώς πριν από την περίοδό) είναι πιο έντονο και επώδυνο.
Για τους άνδρες: H λίμπιντο σας είναι ανεπαρκής.

Έχετε έντονη επιθυμία για φαγητό.
Έχετε φούσκωμα και δυσκοιλιότητα.

Κλαίτε χωρίς αιτία, τσακώνεστε άσχημα χωρίς λόγο, νιώθετε κούραση ακόμη και αν δεν κάνετε τίποτα, έχετε συνεχώς κακή διάθεση, δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, έχετε επιπλέον κιλά χωρίς να τρώτε. Πριν τα βάλετε με τον εαυτό σας, βεβαιωθείτε ότι δεν φταίνε οι ορμόνες σας…

Για να είμαι ειλικρινής, μια λίστα με συμβουλές για την εξισορρόπηση των ορμονών είναι εξωφρενικά μεγάλη, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω τα κορυφαία πέντε πράγματα που θα ήθελα να κάνω σήμερα για να αποκαταστήσω την ισορροπία των ορμονών μου, αυτά θα ήταν τα εξής:

– Προσθέστε τουλάχιστον τρεις μερίδες σταυρανθών λαχανικών την ημέρα.
Τα σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών και το κουνουπίδι) συνδέονται με το υπερβολικό οιστρογόνο στο έντερό σας και βοηθάν στο να ξεπλυθεί.


Ειδικότερα, υπάρχει μία ένωση που ονομάζεται ινδόλη-3-καρβινόλη (I3C), που είναι η ευεργετική ένωση η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των οιστρογόνων.

Τα ωμά είναι τα καλύτερα, με ελαφρά βράση ή στον ατμό ως τη δεύτερη επιλογή. Επιπλέον, τα σταυρανθή λαχανικά πρέπει να τεμαχίζονται, να συνθλίβονται ή να μασώνται καλά για τα μέγιστα όφελη. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε λαχανικά χωρίς φυτοφάρμακα, όταν είναι δυνατόν, όπως τα παρασιτοκτόνα είναι επίσης ορμονικοί διαταράκτες!

– Σταματήστε να χρησιμοποιείτε πλαστικά δοχεία τροφίμων ή ποτών.
Η BPA (Δισφαινόλη) είναι μια γνωστή οιστρογόνο-μιμητής που μπορεί να διαταράξει τις ορμόνες σας. Τώρα υπάρχουν ενδείξεις ότι ακόμη και τα μη πλαστικά BPA είναι επικίνδυνα. Έτσι, αυτό είναι δύσκολο, αλλά ελαχιστοποιήστε τη χρήση των πλαστικών, ειδικά το θερμαινόμενο πλαστικό (όπως συσκευασίες τροφίμων ή ποτών).

Ετικέτες ,