Εμπλοκή για πλειστηριασμούς, ΦΠΑ στην εκπαίδευση, φαρμακεία

Εμπλοκή για πλειστηριασμούς, ΦΠΑ στην εκπαίδευση, φαρμακείαΚαθυστερούν λόγω της πολυπλοκότητάς τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης - Εντός της εβδομάδας το ν/σ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών


Ικανοποίηση εκφράζεται από την κυβέρνηση, μετά την συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής το πρωί της Τρίτης. Εχουμε προχωρήσει στην υλοποίηση του 90% των στόχων του Οκτωβρίου και εκκρεμούν μόνο πολύπλοκα ζητήματα, όπως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων.

Επίσης, όπως ενημερώνει το γραφείο της κυβερνητικής εκπροσώπου, εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Σε συνολική ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης των μέτρων που περιέχονται στη συμφωνία με τους δανειστές προχώρησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π) σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015.
Διαπιστώθηκε ο ιδιαίτερα ικανοποιητικός βαθμός ανταπόκρισης των Υπουργείων και όλων των εμπλεκόμενων Φορέων με αποτέλεσμα ο βαθμός υλοποίησης να προσεγγίζει το 90% των δράσεων που αφορούσαν το χρονικό διάστημα έως και τα μέσα Οκτωβρίου.

Η ύπαρξη ορισμένων εκκρεμών ζητημάτων (όπως για παράδειγμα το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η εφαρμογή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων) οφείλεται στην πολυπλοκότητα τους καθώς και σε διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα με τους Θεσμούς. Για τα θέματα αυτά οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας».

Ετικέτες , , ,