Αυτό δεν το περιμέναμε: Το δώρο της Μέρκελ στον Τσίπρα! "Ανοιχτοχέρα" η Άνγκελα (Φωτο)

Αυτό δεν το περιμέναμε: Το δώρο της Μέρκελ στον Τσίπρα! Το ζήτησε ο πρωθυπουργός...
Αλέξης Τσίπρας από τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Και ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα. Πρόκειται για 12 συσκευές δακτυλοσκόπησης Εurodac, που θεωρείται ότι θα επιταχύνουν και θα εκσυγχρονίσουν τη μέθοδο ταυτοποίησης των μεταναστών.

Οι Γερμανοί έστειλαν δωρεά τις 12 αυτές συσκευές, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα αυτόματο σύστημα δακτυλοσκόπησης. Αντί της κλασικής μεθόδου (δάχτυλο στο μελάνι, ακολούθως στο έγγραφο και στη συνέχεια πέρασμα όλων των στοιχείων στον υπολογιστή), μέσω αυτού του μηχανήματος γίνονται όλες αυτές οι διαδικασίες αυτόματα, βάζοντας απλά κανείς το δάχτυλό του στην ειδική συσκευή. Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα αναγράφονται όλα τα στοιχεία του ατόμου και επειδή εν προκειμένω τα μηχανήματα αυτά χρησιμοποιούνται για μετανάστες, σημειώνονται και άλλες πληροφορίες, όπως η πρώτη χώρα εισόδου κ.τ.λ.

Η χώρα διέθετε έξι τέτοια μηχανήματα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν επαρκούσαν, με δεδομένη την αυξημένη ροή των μεταναστών τους τελευταίους μήνες (ακόμη και σήμερα -παρότι βρισκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου- λόγω του ιδιαίτερου καλού καιρού φθάνουν κατά χιλιάδες οι μετανάστες στα ελληνικά νησιά, όπως για παράδειγμα στη Μυτιλήνη, όπου τις τελευταίες ώρες αφίχθησαν 4.000 πρόσφυγες).

Η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει ήδη από τον Μάιο από τη Frontex την παροχή τέτοιων συσκευών προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία ταυτοποίησης, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχαν σταλεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας σε πρόσφατη τηλεφωνική του επικοινωνία με την κυρία Μέρκελ, όταν η τελευταία τον ρώτησε τι ενίσχυση χρειάζεται άμεσα για το προσφυγικό, της ζήτησε αυτές τις συσκευές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συσκευές αυτές θα δοθούν στα νησιά -οι περισσότερες στη Μυτιλήνη.

Πηγή: iefimerida.gr

Ετικέτες , , ,