Ο Σαμαράς έκοψε την Ντόρα από το ΕΛΚ

Ο Σαμαράς έκοψε την Ντόρα από το ΕΛΚ - Κεντρική ΕικόναΤον Αντώνη Σαμαρά «δείχνουν» ως υπαίτιο για τον...
αποκλεισμό της Ντόρας Μπακογιάννη από τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων αντιπροέδρων του ΕΛΚ , τόσο η ίδια όσο και η πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος την είχε προτείνει. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο κ. Σαμαράς φαίνεται να άσκησε πίεση προς την πλευρά Γιούνκερ και Μέρκελ εναντίον της κ. Μπακογιάννη με αποτέλεσμα να «πέσει χαμηλά» η απήχηση της υποψηφιότητας της στις τάξεις των 800 περίπου ψηφοφόρων του ΕΛΚ.

Το … μάρμαρο όμως πλήρωσαν και οι Κύπριοι που αναγκάστηκαν ομοίως να αποσύρουν την υποψηφιότητα του δικού τους κ. Νεοφύτου γεγονός που ήγειρε την αντίδραση του προέδρου Ν. Αναστασιάδη ο οποίος φαίνεται πως έκανε οργισμένα τηλέφωνα σε Μεϊμαράκη και Σαμαρά. «Γίναμε ρεζίλι και στο εξωτερικό με τα καμώματα του» λένε συνομιλητές της Ντόρας για τον πρώην πρωθυπουργό καθώς δεν περίμεναν τέτοια στάση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα αφού η Ελλάδα φέτος θα διεκδικούσε την αντιπροεδρία μετά από 13 χρόνια (σς ο τελευταίος έλληνας αντιπρόεδρος του ΕΛΚ ήταν ο Καραμανλής το 1999-2002).

Από αύριο η Νεοδημοκρατική φαγωμάρα μεταφέρεται στην Ισπανία όπου στο συνέδριο του ΕΛΚ θα παραστούν οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί και ο Σαμαράς ως κεντρικός ομιλητής πολιτικής εκδήλωσης μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ, προσωπικό φίλο του Κ. Καραμανλή.

Εκεί θα … «απαντήσει» όχι μόνον στα άλλα «καπετανάτα» της ελληνικής Δεξιάς αλλά και στον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι που δεν είχε στηρίξει τον Σαμαρά «όσο έπρεπε» στις κάλπες του περασμένου Ιανουαρίου παρότι τον επισκέφθηκε στην Αθήνα παραμονές των εκλογών.

Ετικέτες , ,