Την ενοχή του Γιάννου Παπαντωνίου πρότεινε ο εισαγγελέας


Να κριθούν ένοχοι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου για...
ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2009 πρότεινε ο εισαγγελέας. Η υπόθεση αφορά στο λογαριασμό του 1,3 εκ. ευρώ της κ. Κουράκου στην ελβετική τράπεζα ΗSBC για την οποία πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί έκαστος σε φυλάκιση 4 ετών, χρηματική ποινή 100.000 ευρώ και αποζημίωση υπέρ του δημοσίου 50.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το enikos.gr, o εισαγγελέας Π. Πούλιος περιέγραψε στην αγόρευση του τη διαδρομή των χρημάτων απο την Ελλάδα στην Ελβετία και μετά ξανά πίσω στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για μακρά και συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης του πόσου από τους κατηγορουμένους. Επίσης απέρριψε τον ισχυρισμό του Γ. Παπαντωνίου ότι δε γνώριζε για το λογαριασμό της συζύγου του καθώς τα χρήματα εμβάστηκαν το 2000 από τον άλλοτε στενό του συνεργάτη, φίλο και κουμπάρο του, Γιώργο Κανδαλέπα.

«Είναι δυνατόν για τόσο λεπτά και επικίνδυνα ζητήματα που αφορούν τόσο μεγάλα ποσά να μην ενημέρωσε ο Κανδαλέπας τον κατηγορούμενο; " αναρωτήθηκε ο κ. Πούλιος .

Σχετικά με τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι τα χρήματα δε δηλώθηκαν στο πόθεν έσχες γιατί ανήκαν σε trust ξεκαθάρισε ότι όπως πρόεκυψε από την ακροαματική διαδικασία ιδιοκτήτρια του trust αυτού ήταν η κ. Κουρακου. Επίσης πρόσθεσε ότι το 1999 οι καταθέσεις του ζεύγους ήταν 105.000 ευρώ και πως δεν ήταν δυνατό η κ. Κουράκου ως μια απλή υπάλληλος να είχε αποταμιεύσει 1,3 εκ. ευρώ.

Η δίκη σύμφωνα με το enikos.gr, θα συνεχιστεί στις 30 Οκτωβρίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων του δημοσίου.

Ετικέτες ,