Ασύλληπτη τραγωδία στην Λέσβο: Φωτογραφίες - σοκ με νεκρά προσφυγόπουλα

Ασύλληπτη τραγωδία στην Λέσβο: Φωτογραφίες - σοκ με νεκρά προσφυγόπουλαΔεν υπάρχουν λόγια...
για να περιγράψει κανείς αυτό που νιώθει βλέποντας τις φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης για το Reuters από το χθεσινό ναυάγιο στη Λέσβο. Οι εικόνες με τα πνιγμένα παιδιά που προσπαθούν να τα βγάλουν στην ακτή συγκλονίζουν...
Η χθεσινή τραγωδία σημειώθηκε ανοικτά της Λέσβου, όταν σκάφος του Λιμενικού, που κλήθηκε για την περισυλλογή μεταναστών και προσφύγων που ταξίδευαν με ξύλινο σκάφος από τις τουρκικές ακτές, συγκρούστηκε με το δουλεμπορικό.

Το δουλεμπορικό προχώρησε σε επικίνδυνους ελιγμούς όταν αντίκρισε σκάφος του λιμενικού, με αποτέλεσμα τα δύο σκάφη να συγκρουστούν και να βρεθούν στη θάλασσα όλοι οι μετανάστες. Στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι και επικρατούσε θαλασσοταραχή, την ώρα που οι μετανάστες πανικόβλητοι έπεφταν στη θάλασσα να σωθούν.

Οι αρχές κατάφεραν να σώσουν 32 άτομα, ωστόσο, επτά έχασαν τη ζωή τους. Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνες, το Λιμενικό εντόπισε τις σορούς δύο γυναικών, ενός άντρα, τριών παιδιών και ενός βρέφους. Η πλώρη του ξύλινου σκάφους μεταφέρθηκε στη Μυτιλήνη για εξέταση, ενώ το υπόλοιπο μέρος του σκάφους βυθίστηκε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ετικέτες ,