ΤΩΡΑ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΧΟΛΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ για το ύποπτο κρούσμα χολέρας Στην ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ παραπέμπει στα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί ο...
79χρονος αφού βγήκαν αρνητικά τα αποτελέσματα του αρχικού εργαστηριακού ελέγχου για τα συνήθη μικρόβια που προκαλούν την εμφάνιση γαστρεντερίτιδας.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ως εξής:

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώνει για περιστατικό σοβαρής παρατεταμένης γαστρεντερίτιδας σε Ολλανδό τουρίστα ηλικίας 79 ετών, ο οποίος παραθέριζε στο νησί της Κω. Ο ασθενής λόγω της σοβαρότητας της καταστάσεως του νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου στην Αθήνα μετά από αεροδιακομιδή. Λόγω του αρχικού αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου πραγματοποιούνται περαιτέρω εξετάσεις για να αποκλειστεί ενδεχόμενο μεταδοτικής λοιμώδους γαστρεντερίτιδας απειλητικής για τη δημόσια υγεία. Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει μεταβεί στη Κω για περαιτέρω επιδημιολογική διερεύνηση και ανίχνευση τυχόν επιπρόσθετων περιστατικών σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Εν αναμονή των τελικών μικροβιολογικών αποτελεσμάτων το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. συστήνει όπως και σε όλες τις λοιμώδεις διάρροιες την προσεχτική εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής σχετικά με την κατανάλωση νερού και τροφών καθώς και την προσεκτική υγιεινή των χεριών σε όλες τις περιπτώσεις.

Ετικέτες ,