Έστησαν γκιλοτίνα για τη Μέρκελ στη Δρέσδη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Έστησαν γκιλοτίνα για τη Μέρκελ στη Δρέσδη (ΦΩΤΟ)Επικίνδυνες εποχές θυμίζει η κατάσταση στη Γερμανία, με το κίνημα κατά των προσφύγων να κάνει επίδειξη δύναμης με μεγάλη συγκέντρωση στη Δρέσδη και να στήνει... γκιλοτίνες για την Άνγκελα Μέρκελ και τον αντικαγκελάριό της Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.


Τη διαδήλωση διοργάνωσε το αντιισλαμικό κίνημα Pegida και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στη συγκέντρωση της Δευτέρας (12.10.2015) συμμετείχαν 9.000 άνθρωποι. Έστησαν γκιλοτίνα για την καγκελάριο Μέρκελ και τον αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Η συγκέντρωση του Pegida (ακρωνύμιο για τους Ευρωπαίους Πατριώτες κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης) απασχολεί εκτενώς σήμερα τον γερμανικό Τύπο, ο οποίος επισημαίνει τη ριζοσπαστικοποίηση των συμμετεχόντων, ενώ κάποια μέσα, όπως τα περιοδικά Stern και Spiegel, τους συγκρίνουν με μέλη ομάδας λιντσαρίσματος. Σύμφωνα με την αστυνομία η εισαγγελία έχει ήδη αρχίσει έρευνα για το θέμα.

«Φύγετε, φύγετε», «Είμαστε ο λαός» και «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι. Ένα πανό που παρουσίαζε τη Γερμανίδα καγκελάριο ως Μητέρα Τερέζα είχε λεζάντα «Μητέρα Τερορέζα», συνδυάζοντας το όνομα Τερέζα με την τρομοκρατία. Ένας από τους συμμετέχοντες είχε φέρει μαζί του στην πορεία μια αυτοσχέδια γκιλοτίνα στην οποία είχε γράψει «ρεζερβέ» και είχε προσθέσει για την «Άγκελα "Μητερούλα" και τον «Ζίγκμαρ "ο όχλος" Γκάμπριελ».

Embedded image permalink


Ο συνιδρυτής του Pegida Λουτς Μπάχμαν χαρακτήρισε τη γερμανική κυβέρνηση «οι δικτάτορές μας του Βερολίνου» και επέκρινε τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί. Πρόσθεσε εξάλλου ότι «είναι επείγον να υπάρξει μια στροφή 180 μοιρών» στην πολιτική παροχής ασύλου στη Γερμανία, ώστε «να μην είναι πλέον ελκυστικό» να υποβάλει κανείς αίτηση στη χώρα.Στην πορεία συμμετείχε και η πρώην πολιτικός του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και υποψήφια του Pegida για τη δημαρχία της Δρέσδης Τατιάνα Φέστερλινγκ, η οποία κατηγόρησε τη Μέρκελ ότι έχει κάνει τη Γερμανία μια «τεράστια ζούγκλα», ενώ χαρακτήρισε την εισροή προσφύγων και μεταναστών «επίθεση των εισβολέων».

Ετικέτες , ,