Ντου στα κυκλώματα των ταμειακών μηχανών- μαϊμού -Ποιοι έχουν αναμειχθεί στο κόλπο


Πολύ μακριά έχουν...
απλώσει τα πλοκάμια τους τα κυκλώματα αλλοίωσης των φορολογικών μηχανισμών και τα αποτελέσματα από το πρώτο ντου των Διωκτικών Αρχών είναι αποκαλυπτικά, αφού δείχνουν ότι πίσω από τα εστιατόρια και τα κέντρα διασκέδασης που χρησιμοποιούν τις ταμειακές- μαϊμού, έχουν στηθεί παραμάγαζα κατασκευής και πώλησης παράνομου λογισμικού.

Χθες, μετά από έρευνες, μικτά κλιμάκια αποτελούμενα από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας και ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, πραγματοποίησαν ελέγχους στην Αττική και στην Κρήτη, σε εταιρείες πώλησης λογισμικού και σε επιχειρήσεις, για τον εντοπισμό παραποιημένου λογισμικού και φορολογικών μηχανισμών. Ελέγχθησαν στην Αττική δύο εταιρείες πώλησης λογισμικού και δέκα οκτώ επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και στην Κρήτη μία εταιρεία πώλησης λογισμικού, τρεις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και ένα ξενοδοχείο. Τι προέκυψε από τους ελέγχους; Σημεία και τέρατα! Κατασχέθηκαν συνολικά 69 υπολογιστές - φορολογικοί μηχανισμοί, πλήθος μονάδων αποθήκευσης και περιφερειακών υπολογιστών καθώς και πλήθος φορολογικών στοιχείων. Επίσης πραγματοποιήθηκαν δύο έρευνες σε κατοικίες και στη μία εξ' αυτών βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 126.895 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση της ΓΓΔΕ, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι φορολογικοί μηχανισμοί που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση των δεδομένων και τα φορολογικά στοιχεία θα υποβληθούν σε επεξεργασία για να διαπιστωθεί το ύψος της φοροδιαφυγής. Η παραποίηση του λογισμικού και των φορολογικών μηχανισμών, συνίστατο στην αλλοίωση των φορολογικών δεδομένων με παρέμβαση σε αυτά προκειμένου να εμφανίζονται μειωμένα έσοδα και να αποφεύγεται η απόδοση των προβλεπόμενων φόρων στο δημόσιο.

Επισημαίνεται ότι το φαινόμενο αυτό έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ιδιαίτερα στο χώρο της εστίασης, αλλά και σε άλλους χώρους, με αποτέλεσμα την απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ φορολογικών εσόδων. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου προγραμματίζονται περαιτέρω συντονισμένες και εξειδικευμένες δράσεις όλων των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους.Πηγή: Ντου στα κυκλώματα των ταμειακών μηχανών- μαϊμού -Ποιοι έχουν αναμειχθεί στο κόλπο | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/229916/ntoy-sta-kyklomata-ton-tameiakon-mihanon-maimoy-poioi-ehoyn-anameihthei-sto-kolpo#ixzz3nylVe37R

Ετικέτες ,