Βασανισμό και εξευτελιστική συμπεριφορά καταγγέλλει ο Χριστόδουλος Ξηρός

Βασανισμό και εξευτελιστική συμπεριφορά καταγγέλλει ο Χριστόδουλος ΞηρόςΚατά του εποπτεύοντος εισαγγελέα των φυλακών Νιγρίτας καθώς και κατά του διευθυντή και του αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος , στρέφεται με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Χριστόδουλος Ξηρός.


Σε αυτή κάνει λόγο για βασανισμό του και εξευτελιστική συμπεριφορά από την πλευρά των οργάνων της πολιτείας, των οποίων ζητεί την ποινική δίωξη.

Ο Χ. Ξηρός υποστηρίζει ότι από την πρώτη στιγμή της κράτησής του τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης, η οποία τού παρουσιάστηκε ως μονόδρομος, απαραίτητος για την δική του ασφάλεια. «Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μου το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε» λέει στη μήνυσή του ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Αλλά και στη Νιγρίτα όπου μεταφέρθηκε δεν βελτιώθηκε η κατάσταση, αφού όπως λέει, ο διευθυντής των φυλακών του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά, λέγοντάς του «με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει», «εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου», ενώ καταγγέλλει ότι βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης, αφού του απαγορευόταν ακόμη και η τηλεφωνική επικοινωνία για κάποιες ημέρες, ενώ τον είχαν αφήσει για μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα στο κελί του.

«Η απάνθρωπη αυτή σε βάρος μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωσή μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη βεβαρημένη ψυχική μου κατάσταση, εμφανίζοντας καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία με οδήγησε σε εμφάνιση ψυχωτικού νοσήματος βάζοντας φωτιά στο κελί μου», καταλήγει ο Χ. Ξηρός.

Προσκομίζει μάλιστα γνωμοδότηση κλινικής νευροψυχολόγου όπου αναφέρονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ζητώντας παράλληλα την τιμωρία των ενόχων.

Ετικέτες , ,