Σταθάκης για το ένα εκατομμύριο: Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο, όλα είναι δηλωμένα

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Γιώργος Σταθάκης για το γεγονός ότι έχει δηλώσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, από το 2013 και το 2014.


Ο υπουργός Οικονομίας, απαντώντας στο επίμαχο ζήτημα για το ένα εκατομμύριο ευρώ που δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2012, τόνισε ακόμη «Οι ατέλειες του 2012 έχουν πρακτικά πλήρως καλυφθεί. Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής».

Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά», ο κ. Σταθάκης ρωτήθηκε και για το αν θα δοθούν σε ξένα funds τα μεγάλα επιχειρηματικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ο υπουργός απάντησε πως το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και σημείωσε ότι συνδέεται με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξουν και οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Διαβεβαιώνει, πάντως, ότι το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τα εταιρικά δάνεια, θα βελτιωθεί τόσο σε επίπεδο δικαστικής διευθέτησης όσο και σε επίπεδο εξωδικαστικών συμβιβασμών, ενώ θα συσταθεί ανεξάρτητη αρχή για την παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων «με απόλυτο σεβασμό στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων». «Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις εντός του τραπεζικού συστήματος και να αποφευχθεί η προσφυγή στην εξωτραπεζική αγορά» συμπληρώνει.

Τέλος, μιλώντας για τις επενδύσεις, ανέφερε ότι το βασικό «εργαλείο» είναι ένας νέος αναπτυξιακός νόμος, το προσχέδιο του οποίου βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και εκτίμησε ότι θα έχει ψηφιστεί έως το τέλος του χρόνου. Βάσει αυτού, εξηγεί ο ίδιος, το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθείται, στηρίζεται στα μικρά και μεσαία χρήσιμα έργα, στις παρεμβάσεις με έντονο κοινωνικό και οικολογικό αποτύπωμα, σε μια νέα επιχειρηματικότητα. Σταθερός στόχος παραμένει η κινητοποίηση ξένων και ελληνικών επενδύσεων.


Πηγή: iefimerida.gr

Ετικέτες