Καραμανλής: «Χειρότερη από την διάλυση, η γελοιοποίηση»

Καραμανλής: «Χειρότερη από την διάλυση, η γελοιοποίηση» - Κεντρική ΕικόναΠλήρη αποστασιοποίηση από τα νεοδημοκρατικά δρώμενα...
έχει αποφασίσει ο πρώην πρωθυπουργός και λεγόμενος «ιδιοκτήτης της παράταξης» . Ο Κώστας Καραμανλής, είναι τελείως απογοητευμένος από την διαδικασία που ακολουθείται και κυρίως την εικόνα που βγάζει η Νέα Δημοκρατία και οι υποψήφιοι. Όποιος του ζητάει ραντεβού, το αποδέχεται , αλλά δεν δείχνει καμία βούληση να ανακατευτεί περαιτέρω.

Το ρεπορτάζ λέει πως , όσον αφορά τους υποψηφίους δεν θέλει καμία ταύτιση με κανέναν.Για τον Βαγγέλη Μειμαράκη, τον θεωρεί μεν συνεκτικό δεσμό για την παράταξη στην παρούσα φάση, αλλά δεν δείχνει δε, ιδιαίτερο ζήλο για επιπλέον βοήθεια ή ταύτιση. Για τον Τζιτζικώστα, που έχει καλή άποψη, πιστεύει πως είναι λάθος να έχει η ΝΔ εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό και το μοντέλο αυτό δεν θα δουλέψει, ενώ εκφράζει ενστάσεις και για τακτική του, για την οποία θεωρεί πως ίσως την βρει μπροστά του και μετεκλογικά. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η άποψη που έχει είναι γνωστή εδώ και χρόνια, δηλαδή μία συμπάθεια για το πρόσωπο του, χωρίς όμως οι πολιτικές και η ρητορική του , να έχει καμία σχέση με την δική του. Όσον αφορά το «άκρο» όπως έλεγε επί πρωθυπουργίας του, τον Άδωνι Γεωργιάδη, η άποψη του δεν έχει αλλάξει φυσικά, πιστεύοντας ωστόσο ότι η αντισυστημική ψήφος, είναι πιθανόν να πάει στον άλλοτε εκπρόσωπο του ΛΑ.Ο.Σ και όχι στον Τζιτζικώστα, ο οποίος αναπτύσσει έντονα συστημικά χαρακτηριστικά. Αυτή είναι η γενική εικόνα που εκφράζει ο Καραμανλής.

Αυτό πάντως που έχει πλέον σαν γενική αρχή, συνοψίζεται στην γνωστή λαική ρήση «ας κάνουν ό, τι τους φωτίσει ο Θεός»

Ετικέτες , , , , ,