Ο Ολάντ στην Αθήνα: Οι υπασπίστριες, η χαμένη δήλωση και τα σταυρωμένα χέρια του Τσίπρα (ΦΩΤΟ)

Ο Ολάντ στην Αθήνα: Οι υπασπίστριες, η χαμένη δήλωση και τα σταυρωμένα χέρια του Τσίπρα [Εικόνες]Με τα χέρια σταυρωμένα στεκόταν ο Έλληνας πρωθυπουργός την ώρα του εθνικού ύμνου της Γαλλίας


Ο Φρανσουά Ολάντ έφτασε στην Αθήνα και από τη μεγαλειώδη υποδοχή του από τις ελληνικές αρχές δεν έλειψαν τα… παρατράγουδα.

Κι όμως, ενώ είχε προηγηθεί η γκάφα με την Ελληνίδα αστυνομικό, η οποία επρόκειτο να είναι η «σκιά» του προέδρου Ολάντ κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα και για την οποία η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ζήτησε «συγγνώμη», κατά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τον περίμεναν αντί για άντρες υπασπιστές -όπως συνηθίζεται-, τρεις υπερασπίστριες.
541121
556683


Η επόμενη γκάφα ήρθε από την ΕΡΤ αφού μόνο φιάσκο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι δεν υπήρχε ήχος την ώρα που ο κ Ολάντ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις από την Αθήνα μας και έτσι, τα όσα είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας μπροστά στους δημοσιογράφους δεν μεταδόθηκαν.[/caption]

Όπως φαίνεται, μάλιστα, και στην παρακάτω φωτογραφία, πίσω από τον κ. Ολάντ στεκόταν σύξυλος ο κ. Τσίπρας.
olad dileseis fgjh


Άλλο ένα ενδιαφέρον… σημείο από τα πρώτα λεπτά της επίσκεψης του Ολάντ στην χώρα μας ήταν το γεγονός ότι σε αντίθεση με όπως συνηθίζεται, το άγημα δεν επιθεώρησαν μόνο οι δύο αρχηγοί, δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φρανσουά Ολάντ, αλλά και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος περπατούσε μάλιστα δίπλα στον Γάλλο πρόεδρο.

Συνήθως, δίπλα στους δύο αρχηγούς, βρίσκεται ο επικεφαλής του αγήματος.

Τέλος, εντύπωση προκάλεσε η στάση του Αλέξη Τσίπρα την ώρα που από τα μεγάφωνα ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός στεκόταν με τα χέρια σταυρωμένα, μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποίησε το λάθος του…

Τα σταυρωμένα χέρια
Ï ÃÁËËÏÓ ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÖÑÁÍÏÕÁ ÏËÁÍÔ ÊÁÔÁÈÅÔÅÉ ÓÔÅÖÁÍÉ ÓÔÏÍ ÁÃÍÙÓÔÏ ÓÔÁÑÔÉÙÔÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI
Ï ÃÁËËÏÓ ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÖÑÁÍÏÕÁ ÏËÁÍÔ ÊÁÔÁÈÅÔÅÉ ÓÔÅÖÁÍÉ ÓÔÏÍ ÁÃÍÙÓÔÏ ÓÔÁÑÔÉÙÔÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI
3
4


Όλη η Ηρώδου Αττικού ένα κόκκινο χαλί

Οι προετοιμασίες για την υποδοχή του Ολάντ ήταν πάντως «τρελές» και «πυρετώδεις». Τα νερά από τις έντονες βροχοπτώσεις στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη απομακρύνθηκαν την τελευταία στιγμή, στην Ηρώδου Αττικού στρώθηκε ένα τεράστιο χαλί, ενώ άνδρες της Προεδρικής Φρουράς παρατάχθηκαν έξω αλλά και μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο.
1
2


Έπειτα την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο κ. Ολάντ και η πολιτική συνοδεία του κατευθύνθηκαν στο προεδρικό μέγαρο, όπου έλαβε χώρα η τελετή επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατά τη συνάντηση που είχαν, μάλιστα, οι δύο άντρες, ο κ. Ολάντ σχολίασε το γεγονός ότι ο κ. Παυλόπουλος γνωρίζει και ομιλεί πολύ καλά τη γαλλική γλώσσα.

«Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας. Ξέρω ότι γνωρίζετε πολύ καλά την γαλλική γλώσσα. Οπότε ξέρω ότι ακούσατε δύο φορές την διαβεβαίωσή μου ότι η Γαλλία είναι φίλος της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γαλλίας, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας.
holl2
holl3

Ετικέτες ,