Επιβεβαιώθηκαν τα κακά νέα για Κρόιφ

kroifΔυστυχώς δεν αποδείχτηκε ένα αβάσιμο δημοσίευμα…


Ο Γιόχαν Κρόιφ διαγνώστηκε με καρκίνο στους πνεύμονες, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του. Πάντως δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του Ολλανδού θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ούτε για τη θεραπεία που θα ακολουθήσει, καθώς ακόμη υποβάλλεται σε συμπληρωματικές εξετάσεις και δεν έχει αποφασιστεί πώς θα αντιμετωπιστεί η ασθένεια.

Παράλληλα, η πλευρά του 68χρονου άνδρα παρότι αντιλαμβάνεται ρο μεγάλο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης λόγω, ζήτησε από φιλάθλους και ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή του και της οικογενείας του.

Ο Κρόιφ, που έκανε τεράστια καριέρα κυρίως σε Άγιαξ και Μπαρτσελόνα, ήταν μανιώδης καπνιστής μέχρι να υποβληθεί σε διπλό bypass το 1991 (ένα χρόνο πριν οδηγήσει τους «μπλαουγκράνα» στην κορυφή της Ευρώπης), να κόψει την κακή συνήθεια και να αποτελέσει μπροστάρη σε αντικαπνιστικές καμπάνιες.

Μετά το 1996 είχε εγκαταλείψει κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα και αποτελούσε τιμής ένεκεν τον προπονητή της εθνικής Καταλονίας από το 2009 μέχρι το 2012.

Ετικέτες , ,