Μάνα πέταξε το νεογέννητο μωρό της στα σκουπίδια. Περιμένετε όμως μέχρι να δείτε τι έκανε αυτός ο άστεγος… (ΦΩΤΟ)

PAY-Xiong-Jianguo-a-homeless-man-who-raises-a-girl-he-found-in-a-bin-600x399Πριν 8 χρόνια, ένας άστεγος άνδρας στην Κίνα, ο Xiong, έψαχνε στα σκουπίδια για πλαστικά μπουκάλια. Ήλπιζε ότι θα βρει μερικά και θα μπορέσει να τα πουλήσει. Αντ’ αυτών, όμως, βρήκε κάτι άλλο, που έμελλε να σημαδεύσει τη ζωή του.


Ένα παιδικό κλάμα διέκοψε την αναζήτηση του στους κάδους. Ακολουθώντας το, ο άνδρας βρέθηκε μπροστά στο σοκ της ζωής του Μέσα σε έναν κάδο σκουπιδιών, ανάμεσα σε σαπισμένα τρόφιμα και σπασμένα, άχρηστα αντικείμενα, βρισκόταν ένα μωρό!

“Είναι γεννημένη στις 15 Οκτωβρίου 2007” έγραφε το σημείωμα που είχε πάνω του το μωρό. Και σίγουρα, η ζωή της θα ήταν πολύ σύντομη αν δεν είχε βρεθεί στο δρόμο αυτού του νεογέννητου κοριτσιού, ο Xiong.

Η καρδιά του ράγισε στην εικόνα του ταλαίπωρου, εγκαταλειμένου πλάσματος κι αποφάσισε πως δε θα το άφηνε να πεθάνει!

Υπάρχουν πολλά ορφανοτροφεία στην Κίνα, τα οποία αναλαμβάνουν να μεγαλώσουν μεταξύ άλλων και παρατημένα παιδάκια. Θα μπορούσε να πάει τη μικρή σε ένα από αυτά. Αλλά δεν το έκανε. Αντιθέτως, αποφάσισε να κρατήσει το κοριτσάκι και να τη μεγαλώσει σαν κόρη του. Την ονόμασε Yanyan και την πήρε μαζί του στο μέρος που έμενε με τη γυναίκα του.

Λίγο καιρό αργότερα η σύζυγος τον εγκατέλειψε και το “σπίτι” του γκρεμίστηκε. Έτσι, αναγκάστηκε να μετακομίσει με τη μικρή κάτω από τη γέφυρα της πόλης Nanchang.

O Xiong είναι σήμερα 50 ετών. Έχουν περάσει ήδη 8 χρόνια από τότε που αποφάσισε να υιοθετήσει τη Yanyan. Οι δυο τους, μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης αλλά τα καταφέρνουν. Άλλωστε ο Xiong νιώθει υπεύθυνος για το κοριτσάκι και δεν πρόκειται να την εγκαταλείψει.

“Θα της μάθω να στέκεται στα πόδια της”, υπόσχεται ο ίδιος και στα μάτια του καθρεφτίζεται όλη η πατρική του αγάπη. Γιατί μπορεί να μην είναι ο βιολογικός πατέρας της, αλλά σίγουρα είναι ο πραγματικός μπαμπάς της!

Το 2007 ένας άστεγος άνδρας στην Κίνα, βρήκε παρατημένο στα σκουπίδια ένα νεογέννητο μωρό.Στην Κίνα είναι συχνό φαινόμενο να εγκαταλείπονται παιδιά, ειδικά αν είναι κορίτσια. Έτσι φαίνεται να έγινε και σε αυτή την περίπτωση. Το θέαμα του παρατημένου παιδιού, ήταν από κάθε άποψη σοκαριστικό.Υπάρχουν πάρα πολλά ορφανοτροφεία στην Κίνα που αναλαμβάνουν να μεγαλώσουν παρατημένα παιδιά. Αλλά ο Xiong δε θέλησε να παραδώσει το μωράκι. Του είχε κλέψει την καρδιά. Θα γινόταν αυτός ο μπαμπάς της μικρούλας!Σύμφωνα με τον Xiong, η Yanyan -έτσι ονόμασε την κόρη του- είναι ένα πανέξυπνο παιδί που μαθαίνει πολύ γρήγορα. Λατρεύει την ποίηση και δεν κουράζεται να διασκεδάζει τους “συγκατοίκους” τους κάτω από τη γέφυρα της πόλης Nanchang όπου μένουν.

Πατέρας και κόρη διαβάζουν μαζί κάθε βράδυ, βιβλία, κάτω από τα φώτα του δρόμου.Η μικρούλα δεν επιτρέπεται να πάει σχολείο, καθώς δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση. Έτσι, ο Xiong και οι υπόλοιποι άστεγοι φίλοι του, διδάσκουν τη μικρή ανάγνωση, γραφή, αριθμητική κι όσα άλλα μπορούν.Κάθε χρόνο, την ημέρα των γενεθλίων της, ο Xiong χρησιμοποιεί χρήματα που έχει μαζέψει για να δωρίσει στην κόρη του μια φωτογραφία της. Θέλει να μπορεί το κοριτσάκι να έχει ένα άλμπουμ φωτογραφιών που να δείχνουν την εξέλιξη της ζωής της.Ο Xiong έγινε ένας καλός πατέρας παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη ζωή του. Και μπορεί η Yanyan να μην έχει τις ανέσεις ενός κανονικού σπιτιού κι όλων όσων χρειάζεται ένα παιδί, αλλά δε στερείται την αγάπη και τη στοργή.

Ο Xiong μπορεί να λιμοκτονήσει, αλλά η κόρη του δε θα κοιμηθεί ποτέ νηστική.Ο Xiong μας διδάσκει πως η αγάπη και η μεγαλοψυχία στον άνθρωπο πρέπει να περνούν μόνο από την καρδιά κι όχι από την τσέπη.

Ένας άστεγος άνθρωπος, με τόσα προβλήματα, υιοθέτησε ένα άτυχο παιδί και του έδωσε όλη την αγάπη που είχε. Όσο για εμάς, μας έδωσε ένα μεγάλο μάθημα ζωής. Δε συμφωνείτε;

Ετικέτες , , , ,