Ινδονησία: Δημόσιο «μαστίγωμα», φυλακή και εξοντωτικό πρόστιμο για τους ομοφυλόφιλους

Ινδονησία: Δημόσιο «μαστίγωμα», φυλακή και εξοντωτικό πρόστιμο για τους ομοφυλόφιλουςΗ τοπική κυβέρνηση ψήφισε νέο, πιο αυστηρό, νόμο, ενώ «μαστίγωμα» με μπαστούνι προβλέπεται και για όσους διαπράττουν μοιχεία - Έντονες αντιδράσεις από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων


Εξοντωτικές ποινές, οι οποίες έρχονται σε ευθεία ρήξη με την παγκόσμια χάρτα
των προσωπικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, νομοθέτησε εναντίον των ομοφυλόφιλων η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Aceh, στην Ινδονησία. Σύμφωνα με το νέο νομοθέτημα, όσοι συλλαμβάνονται να συνευρίσκονται με άτομα του ιδίου φύλου, θα διαπομπεύονται δημοσίως με 100 ραπίσματα με μπαστούνι, θα φυλακίζονται έως και 100 μήνες και θα πληρώνουν πρόστιμο ένα κιλό χρυσό, ήτοι σχεδόν 37.500 δολάρια ΗΠΑ.

Ποινές προβλέπονται και για όσους διαπράττουν μοιχεία, οι οποίοι θα τιμωρούνται με 100 ραπίσματα με μπαστούνι. Η επαρχία Aceh συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά μουσουλμάνων κατοίκων στην Ινδονησία, η οποία, έτσι και αλλιώς, είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μωαμεθανών στον κόσμο.

Η εθνική νομοθεσία της Ινδονησίας δεν εμπεριέχει ρυθμιστικούς νόμους αναφορικά με την ομοφυλοφιλία, γεγονός που καθιστά την κεντρική κυβέρνηση ανίσχυρη απέναντι στις αποφάσεις των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίες λειτουργούν υπό καθεστώς μερικής αυτονομίας. Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα άσκησε δριμύτατη κριτική στον συγκεκριμένο νόμο, ο οποίος ισχύει τόσο για τους μουσουλμάνους, όσο και για τους πιστούς των άλλων θρησκειών.

Σημειώνεται ότι στην επαρχία Aceh, μόλις πριν λίγες ημέρες, ομάδα φανατικών μουσουλμάνων πολιόρκησε και πυρπόλησε χριστιανική εκκλησία, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και στη συνέχεια ήρθε σε σύγκρουση με πιστούς και δυνάμεις της αστυνομίας, όταν επιχείρησε να κάψει και δεύτερο χριστιανικό ναό.

Ετικέτες , , ,