Εκπληκτικό: Δείτε πως κατασκευάζεται ένα Boeing 787 μέσα σε... 4 λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκπληκτικό βίντεο: Δείτε πως κατασκευάζεται ένα Boeing 787 μέσα σε... 4 λεπτάΈνα εκπληκτικό βίντεο time-lapse δείχνει μέσα σε ελάχιστα λεπτά πως κατασκευάζεται από το μηδέν το πιο σύγχρονο αεροπλάνο της Βoeing, το εξαιρετικά εξελιγμένο 787


Η κατασκευή ενός αεροπλάνου είναι μία πολύπλοκλη και ιδιαίτερα εξειδικευμένη διαδικασία, για την ολοκλήρωση της οποίας απαιτουνται αμέτρητες εργατώρες και εκατοντάδες μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων.

Ιδίως όταν πρόκειται για το νέο καμάρι της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας, το Boeing 787-9 Dreamliner το οποίο είναι ότι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στα διεθνή αεροδρόμια.

Για να γιορτάσει την πρώτη παράδοση του είδους στην British Airways, η Βoeing γύρισε ένα φιλμάκι time-lapse στις εγκαταστάσεις τους, όπου δείχνει βήμα-βήμα την συναρμολόγηση ενός τέτοιου αεροπλάνου.

Στο διάρκειας 4 λεπτών βίντεο παρακολουθούμε όλες τις φάσεις της κατασκευής του αεροπλάνου, από την άφιξη των τμημάτων στο υπόστεγο και το στήσιμό του, μέχρι την κατασκευή του εσωτερικού ακόμα και την πολύ δύσκολη (και εξαιρετικά επικίνδυνη) διαδικασία του βαψίματος.

Το πραγματικά απολαυστικό βίντεο δείχνει με μοναδικό τρόπο την συνολική πορεία κατασκευής ενός αεροπλάνου, για όσους δεν γνωρίζουν πόσο πολύπλοκη είναι η διαδικασία. Για όσους είναι περισσότερο συντονισμένοι με την αεροναυπηγική, δεν παύει να είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να θαυμάσουν μία κορυφαία στιγμή της ανθρώπινης επινοητικότητας που ήταν και παραμένει το αεροπλάνο και η πτήση.

Ετικέτες , ,