ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Έκτακτη ανακοίνωση από την Eurobank!


Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την οικονομία...τόνισε ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης, που πρότεινε μείωση φόρων, εκσυγχρονισμό στο Δημόσιο και επιχειρηματικό περιβάλλον ευνοϊκό για επενδύσεις.

Σε τρεις κομβικές αλλαγές, που θα καθορίσουν την επιτυχία του εγχειρήματος για την επιστροφή σε βιώσιμη ανάπτυξη, στάθηκε ο πρόεδρος της Eurobank, με ομιλία του στο Global Annual Conference της Grant Thornton International, που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά, στην Ελλάδα.

- Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι: "η υπερφορολόγηση σκοτώνει την οικονομία"

- Διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα οδηγήσει σε ανάκαμψη των επενδύσεων

- Εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και αναβάθμιση των θεσμών.

«Μέσα από αυτή την κρίση εκτιμώ ότι γίναμε όλοι σοφότεροι, πιο ρεαλιστές, μάθαμε από τα λάθη μας και οπλιστήκαμε με δύναμη για να επουλώσουμε τις βαθιές πληγές του χθες» τόνισε ο κ. Καραμούζης.

Επισήμανε δε, σε όλους τους τόνους, πως το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Θέλουμε επικράτηση ισχυρών αναπτυξιακών προοπτικών, ελπίδα και δουλειές για τη νέα γενιά, χαράζοντας μία νέα εθνική στρατηγική μεγάλων μεταρρυθμίσεων, ανάπτυξης, ανταγωνιστικής και ανοικτής οικονομίας μέσα στην Ευρωζώνη, με αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής σε στέρεες βάσεις», υπογράμμισε στην ομιλία του.

Σημείωσε δε πως είναι πεπεισμένος ότι: «ύστερα από τη μεγάλη ταλαιπωρία όλων μας και κυρίως των εργαζομένων, τα τελευταία πέντε χρόνια, με πειραματισμούς, άρνηση της πραγματικότητας και του προβλήματος, με διαρκή αναζήτηση της εύκολης λύσης, εκατέρωθεν πολιτικές τροφοδότησης της αβεβαιότητας, ανασφάλειας και των κινδύνων, με τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, με αποσάθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας, με συγκρουσιακές συνθήκες με τους Ευρωπαίους Εταίρους μας, πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και εκτιμώ ότι γυρίζουμε σελίδα προς καλύτερες μέρες. Τα χειρότερα είναι πίσω μας».

Σύμφωνα με τον κ. Καραμούζη, οι εκλογές του Σεπτεμβρίου έδωσαν οριστική απάντηση στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή, συνεργασία, κοινή πορεία ή σύγκρουση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

«Η επιλογή των πολιτών ήταν ξεκάθαρη και πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους μας. Η χώρα έχει τη δυνατότητα, υπό προϋποθέσεις, να επιστρέψει στην ανάπτυξη από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και σταδιακά στην ομαλότητα και την ηρεμία» επισήμανε ο κ. Καραμούζης.Όπως τόνισε: "η επιστροφή στην ανάπτυξη είναι η μόνη ασφαλής απάντηση στις προκλήσεις της μεγάλης ανεργίας, της δίκαιης κοινωνικής πολιτικής, του υψηλού Δημόσιου χρέους, της υπερφορολόγησης και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων".

Ετικέτες ,