Συμβουλές από το FBI: Ετσι θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων - Έξι τρόποι (λίστα)

Συμβουλές από το FBI: Ετσι θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων -Εξι τρόποι [λίστα]Το να κάνουμε νέες γνωριμίες...
ειδικά στον επαγγελματικό τομέα, μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση μερικές φορές. Τι να πούμε, πώς να κάνουμε καλή εντύπωση, πώς να συνεχίσουμε τη συζήτηση, είναι μερικά από τα ερωτήματα που μας απασχολούν σε τέτοιες καταστάσεις.

Έρευνες έχουν δείξει πως οι σχέσεις με συστατικό στοιχείο την εκτίμηση είναι το κλειδί για μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Αλλά πώς θα δημιουργήσετε μία σχέση εμπιστοσύνης από την πρώτη κιόλας γνωριμία;

Ο Robin, ειδικός στην ανάλυση των ανθρώπινων συμπεριφορών στο FBI, έχει μελετήσει τις διαπροσωπικές σχέσεις για πάνω από 27 χρόνια και μας συμβουλεύει πώς να κατακτήσουμε τον άλλον από την πρώτη στιγμή.

1. Μην κρίνετε ποτέ κάποιον από την πρώτη στιγμή. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να κρίνονται για τις ιδέες τους από ξένους. Προτιμήστε να κάνετε περισσότερες ερωτήσεις στον άλλον, ώστε να τον γνωρίσετε καλύτερα και μετά να εκφέρετε άποψη.

2. Μη μιλάτε συνέχεια για τον εαυτό σας. Έρευνες έχουν δείξει πως πιο πολύ ευχαριστιόμαστε να μιλάμε για τα επιτεύγματά μας, απ' ό,τι απολαμβάνουμε το φαγητό ή τα λεφτά. Αν πάλι η συζήτηση είναι εγωκεντρική από τον συνομιλητή σας, τότε μιλήστε για τις δικές σας εμπειρίες, αλλά μην επικρίνετε ποτέ τις επιλογές των άλλων -που ίσως θεωρείτε λάθος.

3. Γίνετε επιτυχημένος ακροατής. Ποιο είναι το μυστικό; Να μη σκέφτεστε τι θα πείτε μετά και να επικεντρώνεστε σε αυτά που σας λέει ο άλλος.

4. Κάντε την ερώτηση που κινεί τον ενδιαφέρον όλων. Υπάρχει μία ερώτηση που θα προσελκύσει τον καθένα που έχετε απέναντί σας, αρκεί να περιέχει μέσα τη λέξη «πρόκληση».

5. Κάντε τον άλλον να νιώθει άνετα. Ο καλύτερος τρόπος για να νιώσει πιο οικεία ο συνομιλητής σας είναι: 1) Να μην τον πνίγετε με ερωτήσεις και 2) Να πάτε σε ένα οικείο μέρος όπου θα έχετε γνωστούς.

6. Μην αφήσετε το άλλον να σας χειραγωγήσει. Αν νομίζετε πως δεν «περνάει» η δική σας γνώμη, τότε μη δυσφορήσετε, απλά ξεκαθαρίστε πως αυτές είναι οι απόψεις και δεν αλλάζουν. Έτσι, και θα κερδίσετε την εκτίμηση του άλλου και θα δείξετε δυναμικότητα.

Ετικέτες ,