«Οι γυναίκες δεν μυρίζουν σαν τριαντάφυλλα, βρωμάνε και κάνουν ότι και οι άνδρες» -Μια δημοσιογράφος του Guardian διαλύει τα στερεότυπα

«Οι γυναίκες δεν μυρίζουν σαν τριαντάφυλλα, βρωμάνε και κάνουν ότι και οι άνδρες» -Μια δημοσιογράφος του Guardian διαλύει τα στερεότυπαΜια νέα μελέτη δείχνει οι οι άνδρες έχουν μια εξειδικευμένη άποψη για την υγιεινή των γυναικών. Η δημοσιογράφος του Guardian Ραντίκα Σανγκάνι λέει ότι οι άνδρες πρέπει να ξυπνήσουν και να μυρίσουν τον ιδρώτα (των γυναικών).Γράφει η Σανγκάνι:

«Αν ο σύντροφός σας είναι από αυτούς που έχουν εξιδανικευμένη εικόνα για τη γυναικεία ομορφιά, τότε θα πρέπει να τους προειδοποιήσετε ότι διαβάζοντας αυτό το άρθρο, η εικόνα αυτή θα συντριβεί.

Οπως και οι άνδρες, δεν έχουμε ανοσία στην δυσοσμία, τον ιδρώτα ή τη βρωμιά. Στην πραγματικότητα, πολλές από εμάς μπορεί είναι, να έχουν και τα τρία αυτά.

Δεν είμαστε πάντα καθαροί αντικατοπτρισμοί της γυναικείας τελειότητας, δεν κοιμόμαστε σε μεταξωτά κρεβάτια και δεν τρώμε ένα μικρό κομματάκι σοκολάτας... αναστενάζοντας.

Στην πραγματικότητα οι περισσότερες από εμάς γεμίζουμε το στόμα μας με σοκολάτα τόσο γρήγορα που θα μπορούσαμε να πνιγούμε. Δεν περιφερόμαστε αέρινα στα δωμάτια και συχνά τα σεντόνια μας είναι βρώμικα. Μια κακή μέρα θα μπορούσαν συγκεκριμένα να έχουν τα πάντα επάνω, από μάσκαρα, μέχρι αίμα περιόδου.

Υπάρχει ένα γενικό κοινωνικό στερεότυπο, ότι οι γυναίκες δεν είναι βρώμικες. Τα αποτελέσματα ερευνών, βέβαια, δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Κάποιοι άνδρες σοκάρονται από τα αποτελέσματα αυτά. Είναι οι άνδρες που πιστεύουν τους παλιούς μύθους ότι «οι γυναίκες μυρίζουν σαν τριαντάφυλλα» και ότι δεν έχουν τις ίδιες σωματικές λειτουργίες με αυτές των ανδρών. Οχι μόνο έχουν αλλά δεν κάνουν και πάντα ντους. Τέσσερις στις πέντε γυναίκες δεν κάνουν κάθε μέρα ντους, το ένα τρίτο κάνει μπάνιο κάθε τρεις ημέρες.Μερικά από αυτά τα... βρώμικα χαρακτηριστικά των γυναικών, τα είχα διαπιστώσει όταν ακόμη πήγαινα στο σχολείο θηλέων. Μοιραζόμασταν ιστορίες... βρωμιάς, ενώ και η κοινή μας ζωή στα δωμάτια ήταν.. άγρια. Τρώγαμε με άπλυτα χέρια, τρώγαμε τις τούρτες γενεθλίων με τα δάχτυλα, ενώ κάναμε και διαγωνισμούς αποχής από το λούσιμο (το ρεκόρ ήταν δύο εβδομάδες).

Αυτή είναι η πραγματικότητα που τα αγόρια δεν θέλουν να αποδεχθούν: Τα κορίτσια είναι εντελώς βρώμικα. Οπως και στους άνδρες, έτσι και στις γυναίκες, υπάρχουν άτομα που έχουν ορκιστεί να είναι πεντακάθαρα και άλλα που δεν θα είναι.

Οι γυναίκες δεν αγαπούν από τη φύση τους το νοικοκύρεμα επειδή το έκαναν οι μητέρες τους και οι γιαγιάδες τους τη δεκαετία του '50. Πιθανότατα αισθάνονται όπως και οι άνδρες.

Δεν με πιστεύετε; Προσπαθήστε να μπείτε σε μια δημόσια τουαλέτα γυναικών. Η κατάσταση στην οποία θα βρείτε τα πεταμένα χαρτιά υγείας θα σας δείξει την πραγματική γυναικεία υγιεινή. Καλή τύχη».

Ετικέτες ,