Μετά την καμηλοπάρδαλη Marius σκότωσαν και θα τεμαχίσουν λιοντάρι


Πρόσκληση στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του έκανε ο...
ζωολογικός κήπος του Όντενσε στη Δανία να παρακολουθήσουν από κοντά τη νεκροτομή ενός λιονταριού. Το νεκρό λιοντάρι υπέστη ευθανασία επειδή ο ζωολογικός κήπος είχε -σύμφωνα με τους υπευθύνους του- πολλά λιοντάρια και δεν βρισκόταν άλλο πάρκο για να το φιλοξενήσει. "Θα του κάνουμε ανατομή επειδή πιστεύουμε ότι αυτό έχει εκπαιδευτική αξία" εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας φύλακας, ο Μίχαελ Βάλμπεργκ Σόρενσεν. Το "θέαμα" αυτό είναι προγραμματισμένο για τις 15 Οκτωβρίου, ημέρα που τα σχολεία είναι κλειστά για διακοπές.

Το νεκρό λιοντάρι βρίσκεται στα ψυγεία του πάρκου εδώ και εννέα μήνες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ζωολογικός κήπος σκοτώνει και ανατέμνει ένα λιοντάρι. Στο παρελθόν δεν υπήρξαν αντιδράσεις, αντιθέτως οι επισκέπτες έδειξαν "μεγάλο ενδιαφέρον (...) να δουν ένα λιοντάρι από τόσο κοντά", πρόσθεσε ο Σόρενσεν. "Μολονότι είμαστε σε επαφή με ένα σωρό άλλους ζωολογικούς κήπους και προσπαθούμε να βρούμε (στα λιοντάρια) ένα νέο σπίτι, το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε υπερβολικά πολλά λιοντάρια", κατέληξε.

Ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τον Φεβρουάριο του 2014, όταν σκότωσε τον Marius μια νεαρή καμηλοπάρδαλη. Το ζώο τεμαχίστηκε μπροστά στα μάτια των επισκεπτών και το κρέας του δόθηκε ως τροφή στα λιοντάρια. Ενώ ο επιστημονικός διευθυντής του ζωολογικού κήπου δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, η κυριότερη οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων χαιρέτισε τη δουλειά που γίνεται στο πάρκο.

Ετικέτες